Dani Erasmusa 2023. u znaku Europske godine vještina

U cijelom svijetu #ErasmusDays će se održati 9.-14. listopada 2023. Pridružite se i organizirajte svoja događanja na vrijeme!

Plava pozadina na kojoj šarenim slovima piše "#erasmusdays 9. > 14. listopada 2023." ispod čega je ilustracija odašiljača. S desne strane je pozadina sa šarenim konfetima na kojoj piše "6 dana da Europa zablista!"

Ove jeseni će se 7. godinu zaredom održati #ErasmusDays- prigodna godišnja manifestacija kojom se u cijelom svijetu istovremeno obilježava uspjeh programa Erasmus+! Tih će se dana, od 9. do 14. listopada 2023. održati raznovrsna događanja diljem Hrvatske. Događanja organiziraju korisnici Erasmusa: ustanove i organizacije koje provode ili su provele projekte. Na njima predstavljaju svoje Erasmus+ projekte i rezultate, stečena znanja i iskustva. Sva događanja se upisuju na međunarodnu kartu. Tema ovogodišnjih Dana Erasmusa je Europska godina vještina.

Registracija događanja je otvorena i aktivnosti je moguće upisati na međunarodnu kartu događanja do 12. listopada 2023. u 12 sati!

6 dana da Europa zablista!

Ove godine će Dani Erasmusa prvi put trajati dulje, s dosadašnjih 3 dana trajanje je produženo na 6 dana kako bi svi erasmusovci imali više vremena za organizaciju događanja. Pozivamo sve korisnike da se i ove godine svojim aktivnostima uključe u obilježavanje Dana Erasmusa. 2022. je održano 221 događanje u Hrvatskoj, što je rekord u odnosu na prethodne godine. Proslavimo i ove godine zajedno uspjeh Erasmusa!

Vrste prihvatljivih događanja

Raznovrsna događanja su dobrodošla. Budite kreativni!

Primjerice to mogu biti izložbe, predavanja, prezentacije, projektni sastanci, druženja s građanima, kvizovi, okrugli stolovi, radionice, podcast, gostovanje u medijima, prigodne utrke, predstave, koncerti i slično. Možete ih organizirati samostalno ili zajedno s projektnim partnerima.

Neka ove godine vaše aktivnosti budu u znaku Europske godine vještina!

Unos aktivnosti na međunarodnu kartu događanja

Ne zaboravite registrirati svoja događanja do 12. listopada u podne kako bi bila vidljiva na međunarodnoj karti događanja! Tek potom vaše aktivnosti postaju dijelom manifestacije Dani Erasmusa.

NAPOMENA: Nakon što ispunite online obrazac i unesete podatke o vašim aktivnostima, napravili ste sve što je potrebno! Proći će neko vrijeme prije nego što vaše događanje postane vidljivo na karti jer sve aktivnosti moraju biti pregledane i odobrene prije objave. Molimo za strpljenje!

Dani Erasmusa na društvenim mrežama i video izazov

Dane Erasmusa možete obilježiti i aktivnostima na društvenim mrežama. U objavama možete opisati Erasmus iskustvo, stečene vještine ili rezultate projekata. Možete objaviti fotografije i videa s projekata. Također, aktivnosti kojima planirate obilježiti Dane Erasmusa možete prenositi uživo putem društvenih mreža. U svim objavama na društvenim mrežama koje se odnose na Dane Erasmusa molimo koristite hešteg #ErasmusDays.

Također, pokrenut je globalni video izazov na društvenim mrežama TikTok, Facebook i Instagram. Osnovna ideja je u videu "Tell me without telling me" pokazati gdje ste bili i koje ste vještine stekli ili gdje planirate otići preko Erasmusa, uz hešteg #ErasmusDaysChallenge.

Komunikacijski materijali i vizuali

Set komunikacijskih materijala možete preuzeti i slobodno koristiti u promociji vaših aktivnosti. U materijalima su vizuali za objave i naslovne fotografije na društvenim mrežama, vizuali za mrežne stranice i logotip.

Erasmus Days su odlična prilika za diseminaciju! Pozivamo vas da ju iskoristite!

Ako vam je potrebna podrška molimo javite se na pr@ampeu.hr

Šarena pozadina na kojoj je bijela pozadina na kojoj šarenim slovima piše "#erasmusdays 9. > 14. listopada 2023.". S lijeve strane piše "6 dana za promicanje vještina diljem Europe!"