Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Informirajte se kako Erasmus+ podupire uključivanje i raznolikost u visokom obrazovanju

Kako što učinkovitije doprijeti do studenata koji se zbog zdravstvenih, socijalnih i sličnih teškoća slabije uključuju u program Erasmus+ bit će govora na ovogodišnjem tematskom sastanku za korisnike u visokom obrazovanju koji će se održati 8. prosinca, prvoga dana trodnevne online Erasmus+ konferencije za visoko obrazovanje namijenjene djelatnicima ureda za međunarodnu suradnju i djelatnicima zaduženima za pitanja uključivanja i raznolikosti na visokim učilištima.

Naime, uključivanje i raznolikost kao ključni prioritet programa Erasmus+ treba osigurati svakoj osobi pristup kvalitetnom i uključivom obrazovanju kako bi održala i stekla vještine s pomoću kojih može u potpunosti sudjelovati u društvu i na tržištu rada.

Cilj ovog prioriteta je omogućiti jednak pristup mogućnostima programa Erasmus+ svim skupinama ljudi, a posebno sudionicima s manje mogućnosti, kojima različite zapreke umanjuju motivaciju za uključivanje i otežavaju sudjelovanje u mobilnostima. U tom kontekstu, Erasmus+ predviđa aktivnosti poput provedbe kratkoročnih kombiniranih mobilnosti (blended mobilnosti) ili uvođenja službenika za uključivanje (Inclusion officer). Upravo je cilj tematskog sastanka u srijedu pomoći sudionici osvijestiti konkretne prepreke i moguća rješenja u kontekstu uključivanja te se inspirirati primjerima dobre prakse.

Govornici na događanju iznijet će relevantne podatke i primjere, koji će odgovoriti na ključno pitanje kako što učinkovitije doprijeti do svih studenata, a posebno onih koji se zbog specifičnih okolnosti slabije uključuju u program Erasmus+. Prof. dr. sc. Lelia Kiš-Glavaš s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i ambasadorica uključivanja i raznolikosti sudionicima će približiti značenje pojmova uključivanja i raznolikosti, predsjednik studentske organizacije Erasmus Student Network, Wim Gabriels, predstavit će projekt Social Inclusion and Engagement in Mobility (SIEM), dok je treći dio događanja namijenjen za konkretne primjere visokih učilišta.

Doznajte više o programu Tematskog sastanka korisnika i trodnevnoj Erasmus+ konferenciji u visokom obrazovanju.