Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Erasmus+ konferencija za visoko obrazovanje donosi niz aktualnih tema

Prijavite se za sudjelovanje na online Erasmus+ godišnjoj konferenciji za područje visokog obrazovanja koja će se održati 8., 9. i 10. prosinca 2021. Konferencija je zamišljena kao trodnevno događanje uz gostovanje predstavnika Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA), Ministarstva znanosti i obrazovanja, udruge Erasmus Student Network, ambasadora uključivosti te različitih inozemnih i domaćih primjera dobrih praksi.

Prvi dan konferencije (8. 12.) bit će organiziran kao Tematski sastanak za korisnike u visokom obrazovanju posvećen uključivanju i raznolikosti kao ključnom prioritetu novog programa Erasmus+, a namijenjen je djelatnicima ureda za međunarodnu suradnju i djelatnicima zaduženima za pitanja uključivanja i raznolikosti na visokim učilištima. Cilj je pobliže predstaviti što područje uključivanja i raznolikosti obuhvaća, koje ciljane skupine adresira, moguća rješenja za uključivanje što većeg broja sudionika s manje mogućnosti u program Erasmus+ te u konačnici kroz konkretne primjere visokih učilišta prikazati kako navedeno provesti u praksi.

Drugi dan konferencije (9. 12.) tematski je podijeljen na dva dijela. Jutarnji dio posvećen je internacionalizaciji u nacionalnom i međunarodnom kontekstu te mogućnostima sinergija između (visokog) obrazovanja i istraživanja. U drugome dijelu programa bit će predstavljene novosti u projektima mobilnosti u okviru nedavno objavljenog Poziva za dostavu projektnih prijedloga za 2022. godinu, uključujući i radionicu za korisnike zainteresirane za sudjelovanje u projektima mobilnosti između programskih i partnerskih/trećih zemalja. Napominjemo kako je sama radionica namijenjena institucionalnim Erasmus+ i projektnim koordinatorima koji podnose prijavu projektnog prijedloga u ime svoga visokog učilišta.

Tijekom trećeg dana konferencije (10. 12.) bit će predstavljene mogućnosti suradnje s trećim zemljama u okviru centraliziranih aktivnosti, a pobliže će biti predstavljene aktivnosti Erasmus Mundus i Jačanje kapaciteta u visokom obrazovanju (CBHE) uz sudjelovanje predstavnice Europske komisije te iskustva korisnika. Treći dan namijenjen je djelatnicima ureda za projekte, ureda za međunarodnu suradnju, kao i iskusnijim korisnicima u programu Erasmus+ zainteresiranima za sudjelovanje u kompleksnijim projektnim formatima.

Molimo vas da se za sudjelovanje prijavite najkasnije do 6. 12. putem prijavnog obrasca. Poveznice za pristup Zoom platformi poslat ćemo dan prije događanja.

Program događanja 8. prosinca 2021.
Program događanja 9. prosinca 2021.

Program događanja 10. prosinca 2021.

Za dodatna pitanja možete nam se obratiti na adresu e-pošte erasmus@ampeu.hr.