Prilagodba stranice
 • Crna slova
 • Bijela slova
 • Zadane boje
 • Manja slova
 • Veća slova
 • Zadana slova
 • Font za disleksiju
 • Zadani Font
en

Otvorene prijave za (TCA) kontaktni seminar u studenom, Rural Inclusion in Erasmus+, Akureyri, Island

Agencija za mobilnost i programe Europske unije poziva vas na prijavu za sudjelovanje na seminaru pod nazivom Rural Inclusion in Erasmus+, koji će se održati od 1. do 3. studenoga 2022. u gradu Akureyri na Islandu u organizaciji islandske Erasmus+ nacionalne agencije.

S obzirom na to da je kontaktni seminar međunarodnog karaktera radni je jezik engleski.

Teme i ciljevi seminara su sljedeći:

 • istraživanje benefita programa Erasmus+ za udaljena područja i općine
 • uvođenje razmjene dobre prakse koju će predvoditi iskusni voditelji projekata programa

Očekivani rezultati seminara su sljedeći:

 • proširivanje znanja o programu Erasmus+ te otkrivanje mogućnosti i benefita programa za udaljena područja
 • formiranje suradničkih partnerstava ili neki drugi oblik povezivanja s ruralnim školama, općinama i organizacijama u sektoru odgoja i općeg obrazovanja

Ciljana skupina

Kontaktni seminar namijenjen je nastavnicima i ravnateljima te administrativnom i drugom relevantnom osoblju u školama, općinama i drugim organizacijama u sektoru odgoja i općeg obrazovanja. Posebno se potiče prijava organizacija koje prvi put sudjeluju u programu.

Broj sudionika

Na seminaru će sudjelovati oko 40 sudionika iz Erasmus+ programskih zemalja, a najviše 3 mjesta rezervirana su za sudionike iz Hrvatske, za područje odgoja i općeg obrazovanja.
Agencija zadržava pravo izmjene broja sudionika iz Hrvatske.

Troškovi

Troškove prijevoza, temeljem ugovora s odabranim sudionicima, pokriva Agencija za mobilnost i programe Europske unije. Troškove obroka i smještaja financirat će organizator.

Prijava

Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem Salto platforme na koju je potrebno prethodno se registrirati.

Krajnji rok za prijavu na kontaktni seminar je 21. rujna 2022. godine.

Više informacija možete pronaći na sljedećoj poveznici:

Napomena organizatora: Akureyri se nalazi na sjeveru Islanda. Islandska nacionalna agencija organizirat će domaći let za sve sudionike od Reykjavika do Akureyrija u utorak, 1. studenoga, te povratni let od Akureyrija do Reykjavika 3. studenoga. Agencija također organizira smještaj za tri noćenja – dva noćenja u Akureyriju i jedno u Reykjaviku.

Predviđeni raspored događanja je sljedeći:

1. studenoga: Dolazak na Island. Sudionici moraju na vrijeme doći u Reykjavik kako bi na domaći let do Akureyrija, koji polazi oko 18 h.

3. studenoga: Odlazak iz Akureyrija prema Reykjaviku. Predviđeno slijetanje u Reykjavik oko 17 h. Sudionici će autobusom biti prevezeni do svog hotela u Reykjaviku.

4. studenoga: Odlazak kući.

Za sva pitanja u vezi seminara molimo da se obratite na adresu elektroničke pošte tca_obrazovanje@ampeu.hr uz obvezno navođenje područja na koje se upit odnosi (područje odgoja i općeg obrazovanja).