Prilagodba stranice
 • Crna slova
 • Bijela slova
 • Zadane boje
 • Manja slova
 • Veća slova
 • Zadana slova
 • Font za disleksiju
 • Zadani Font
en

Poziv na prijavu za sudjelovanje na seminaru „Advancing learning and innovation with future-proof skills“

Agencija za mobilnost i programe Europske unije (dalje u tekstu: Agencija) poziva vas na prijavu za sudjelovanje na profesionalnom usavršavanju pod nazivom „Advancing learning and innovation with future-proof skills“ koji će se održati u fizičkom obliku u Bratislavi, Slovačka, od 28. do 30. rujna 2023.

Prikaz Bratislave iz zraka
Pixabay

S obzirom na to da je seminar međunarodnog karaktera, radni je jezik engleski.

Ciljana skupina
Odgojno-obrazovni djelatnici zaposleni u srednjoškolskom obrazovanju te početnom strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (IVET)

Ciljevi
Svrha je eTwinning profesionalnog usavršavanja opremiti nastavnike koji rade u srednjoškolskom obrazovanju te početnom strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (IVET) inovativnim metodama podučavanja, pedagoškim pristupima i tehnološkim alatima kako bi poboljšali kvalitetu svoje nastave i zadovoljili promjenjive zahtjeve tržišta rada. Seminar će naglasiti potrebu da srednjoškolsko i IVET obrazovanje prihvati inovacije i promiče transverzalne vještine, poduzetništvo i uključivost, kao i načine na koje eTwinning to može podržati.

Događaj će obuhvatiti kombinaciju uvodnih govora, radionica i interaktivnih aktivnosti za uključivanje sudionika i promicanje učenja među kolegama. Održat će se na engleskom jeziku i namijenjen je nastavnicima i ravnateljima škola u srednjoškolskom obrazovanju i početnom strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (IVET) koji su zainteresirani za poboljšanje kvalitete svoje nastave i iskustva svojih učenika kroz inovacije i tehnologiju.

Očekivani rezultati seminara

 • razumijevanje važnosti inovacija u srednjem obrazovanju i IVET-u i njihov potencijalni utjecaj na učenike i tržište rada
 • učenje o novim metodama podučavanja, pedagoškim pristupima i tehnološkim alatima koji mogu poboljšati kvalitetu srednjeg obrazovanja i IVET-a
 • stjecanje praktičnih vještina i znanja te istraživanje konkretnih koraka za poboljšanje inovacija u srednjoškolskom i IVET nastavi i učenju
 • razmjena ideja i iskustava s drugim srednjoškolskim i IVET nastavnicima i stručnjacima u tom području.

Broj sudionika
Na seminaru će sudjelovati oko 100 sudionika iz cijele Europe, a za sudionike iz Hrvatske su rezervirana najviše 3 mjesta.
Agencija zadržava pravo izmjene broja sudionika iz Hrvatske.

Prijava
Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti putem prijavnog obrasca na poveznici.
Događanje je otvoreno samo članovima eTwinninga registriranima na Europskoj platformi za školsko obrazovanje.

Krajnji rok za prijavu na kontaktni seminar je 24. kolovoza 2023. godine.

Troškovi
Smještaj i hranu, kao i troškove prijevoza, pokriva Agencija.
Refundacija prihvatljivih troškova izvršit će se na račun organizacije koju sudionik predstavlja stoga odabrani sudionici trebaju imati suglasnost čelnika svoje organizacije za sudjelovanje.

Više informacija možete pronaći na sljedećim poveznicama:

Za sva pitanja u vezi seminara molimo da se obratite na adresu elektroničke pošte etwinning@ampeu.hr.