Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Zajedničkim osposobljavanjem ambasadora eTwinninga i programa Erasmus+ obilježeni Dani Erasmusa 2023.

Od 10. do 12. listopada 2023. u organizaciji Nacionalne organizacije za potporu eTwinningu koja djeluje u sklopu Agencije za mobilnost i programe Europske unije održano je Zajedničko osposobljavanje ambasadora eTwinninga i programa Erasmus+ iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije..

Sudionici treninga osposobljavanja ambasadora eTwinninga i programa Erasmus + stoje i poziraju u prirodi.
Sudionici treninga osposobljavanja ambasadora eTwinninga i programa Erasmus +

Trodnevno osposobljavanje održano je u povodu 7. Dana Erasmusa, godišnje manifestacije kojom se u cijelom svijetu od 9. do 14. listopada 2023. istodobno obilježava uspjeh programa Erasmus+ raznovrsnim događanjima diljem Hrvatske.

Nakon predstavljanja značaja i doprinosa ambasadora u promociji eTwinninga i Erasmusa+ te upoznavanja i razmjene iskustva iz različitih zemalja sudionici su imali priliku sudjelovati u radionici „Društvene mreže i kako komunicirati da vas se čuje u gomili“.

Ambasadori programa Erasmus + stoje u liniji. Iza njih je projekcija sa naslovom "Značaj i doprinos E+ ambasadora u promociji e Twinninga i Erasmusa+ Hrvatska"
Ambasadori programa Erasmus +

Kako bi korisnicima pomogli vratiti povjerenje u eTwinning na novoj platformi te podržati postojeće korisnike programa Erasmus+, eTwinning ambasadori i ambasadori programa Erasmus+ u grupnom su radu zajednički kreirali projektne komplete uzimajući u obzir programske prioritete – zeleno, inkluzivno, zatim kako koristiti eTwinning u planiranju, provedbi i diseminaciji Erasmus+ projekta uz konkretne primjere i upute.

eTwinning ambasadori
eTwinning ambasadori

Još dva konkretna rezultata združenog rada su i „Erasmus+ kuharica za akreditirane korisnike programa Erasmus+“ te „Erasmus+ kuharica za provoditelje kratkoročnih projekata mobilnosti“ s konkretnim uputama iz prakse.

Sudionici su poslušali i predavanje o umjetnoj inteligenciji u obrazovanju putem Zooma, a osposobljavanje je završilo razmjenom iskustava u privlačenju neaktivnih korisnika, radu na prioritetima programa Erasmus+ i eTwinninga te planiranjem buduće suradnje poput sajmova za nalaženje projektnih partnera i ostalih relevantnih događanja.