Prilagodba stranice
 • Crna slova
 • Bijela slova
 • Zadane boje
 • Manja slova
 • Veća slova
 • Zadana slova
 • Font za disleksiju
 • Zadani Font
en

Profesionalno usmjeravanje: Jesenske edukacije za stručne suradnike u osnovnim i srednjim školama

Euroguidance centar poziva vas da tijekom listopada i studenoga sudjelujete na stručnim usavršavanjima iz područja profesionalnog usmjeravanja namijenjenim stručnim suradnicima psiholozima i pedagozima u osnovnim i srednjim školama!

Zelena pozadina na kojoj se nalazi fotografija žene koja stoji za govornicom na kojoj je otvoren laptop. U podnožju pozadine nalaze se ilustracije građevina.

DVODNEVNI SEMINARI U SPLITU I ZAGREBU

Euroguidance centar Hrvatska nastavlja s organizacijom dvodnevnih seminar za psihologe i pedagoge u osnovnim i srednjim školama. Seminari će biti organizirani prema sljedećem rasporedu:

04.-05.10.2023. srijeda-četvrtak Seminar za psihologe i pedagoge u osnovnoj školi, Split
Registracija za sudjelovanje na seminaru je otvorena! Prijavite se na poveznici.

21.-22.11.2023. utorak-srijeda Seminar za psihologe i pedagoge u osnovnoj školi, Zagreb
Registracija za sudjelovanje na seminaru je otvorena! Prijavite se na poveznici.

29.-30.11.2023. srijeda-četvrtak Seminar za psihologe i pedagoge u srednjoj školi, Zagreb
Registracija za sudjelovanje na seminaru je otvorena! Prijavite se na poveznici.

Euroguidance seminari o profesionalnom usmjeravanju već se desetu uzastopnu godinu održavaju u suradnji sa stručnjacima s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Instituta društvenih znanosti „Ivo Pilar“ i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, te su prepoznati po svojoj kvaliteti i primijenjivosti predstavljenih metoda i tehnika interaktivnog rada s učenicima, roditeljima i nastavnicima.

Seminari stručnim suradnicima pomažu u radu s učenicima na razvoju njihovih vještina i radnih navika s ciljem razvitka buduće karijere i cjeloživotne zapošljivosti.

Nacrti programa seminara dostupni su na poveznicama: za osnovne škole, za srednje škole.

Predavači: 

 • prof. dr. sc. Darja Maslić Seršić, Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
 • doc. dr. sc. Maja Parmać Kovačić, Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
 • dr. sc. Iva Šverko, Institut društvenih znanosti „Ivo Pilar“
 • dr. sc. Toni Babarović, Institut društvenih znanosti „Ivo Pilar“

Predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

TJEDAN ONLINE RADIONICA IZ PODRUČJA PROFESIONALNOG USMJERAVANJA

Od 16. do 20. listopada 2023. stručni suradnici također mogu sudjelovati na virtualnim radionicama na različite teme iz područja profesionalnog usmjeravanja! 

Online radionice bit će organizirane prema sljedećem rasporedu:

16.10.2023. ponedjeljak Individualne značajke koje određuju profesionalni put: Kako ih prepoznati i potaknuti u školskom kontekstu s ciljem karijernog razvoja i profesionalnog usmjeravanja učenika? (osnovne škole), predavačica: prof. dr. sc. Darja Maslić Seršić, Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Registracija za sudjelovanje na webinaru je otvorena! Prijavite se na poveznici.

17.10.2023. utorak Savjetodavni intervju (srednje škole), predavačica: doc. dr. sc. Maja Parmać Kovačić, Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Registracija za sudjelovanje na webinaru je otvorena! Prijavite se na poveznici.

18.10.2023. srijeda Profesionalno usmjeravanje: Diferencijalistički pristupi (osnovne škole), predavačica: dr. sc. Iva Šverko, Institut društvenih znanosti „Ivo Pilar“
Registracija za sudjelovanje na webinaru je otvorena! Prijavite se na poveznici.

19.10.2023. četvrtak Profesionalna zrelost i profesionalni razvoj (osnovne škole), predavač: dr. sc. Toni Babarović, Institut društvenih znanosti „Ivo Pilar“
Registracija za sudjelovanje na webinaru je otvorena! Prijavite se na poveznici.

Dostupni su detaljni opisi online radionica. Radionice će se održavati u terminima između 12:30 i 14:30 putem aplikacije Zoom. Zbog svojeg radioničkog koncepta, online edukacije neće biti naknadno dostupne kao snimke.

KAKO SE PRIJAVITI ZA SEMINARE I ONLINE RADIONICE?

Prijave na seminare i online radionice bit će otvorene dva tjedna prije početka svake edukacije, a poveznice za prijavu objavit ćemo na ovoj stranici. Poziv na prijavu dodatno će biti poslan e-mailom svim karijernim savjetnicima upisanim u bazu kontakata Agencije za mobilnost i programe EU (s odabranim područjem interesa „Euroguidance“).

POTVRDA O SUDJELOVANJU

Po završetku seminara i online radionica, sudionicima se dodjeljuje potvrda o sudjelovanju putem sustava EMA. 

EUROGUIDANCE HRVATSKA

Organizator radionica je Euroguidance centar Hrvatska - europska inicijativa koja djeluje u okviru Agencije za mobilnost i programe Europske unije s ciljem poticanja stručnog usavršavanja i međunarodne mobilnosti stručnjaka iz područja profesionalnog usmjeravanja u Hrvatskoj te promicanja mogućnosti u okviru programa Erasmus+. U organizaciji edukativnih događanja za stručne suradnike već dugi niz godina ostvarujemo odličnu suradnju s predavačicama s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, posebice u izvođenju Seminara o profesionalnom usmjeravanju za psihologe i pedagoge, izradi publikacija i suradnje na brojnim događanjima na temu profesionalnog usmjeravanja i karijernog savjetovanja.

Kontakt osoba za dodatne informacije:
Mia Trcol
tel +385 (0)1 5497 898
euroguidance@mobilnost.hr