Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Na Info danu mreža i inicijativa dodijeljene Europske nagrade za inovativno poučavanje (EITA)

U organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije u ponedjeljak 18. listopada u virtualnom formatu održan je 8. Info dan mreža i inicijativa „Kvalitetno profesionalno usmjeravanje i savjetovanje - Put ka uspješnoj karijeri“. Na Info danu su, među ostalim, predstavljeni dobitnici Europske nagrade za inovativno poučavanje (EITA) i njihovi projekti te je obilježena 10. obljetnica djelovanja Euroguidance centra Hrvatska.

Vremenska crta na kojoj se nalaze putokazi, a iznad i ispod crte su ilustracije ljudi različitih životnih dobi.

Središnja tema ovogodišnjeg Info dana je profesionalno usmjeravanje budući da Euroguidance centar obilježava 10 godina djelovanja u Hrvatskoj. Centar je dio europske mreže za podršku profesionalnom usmjeravanju, a namijenjen je svima koji provode profesionalno usmjeravanje i karijerno savjetovanje u osnovnoj ili srednjoj školi, na visokom učilištu ili u području zapošljavanja.

„U proteklih 10 godina djelovanja, Euroguidance centar Hrvatska pružio je priliku korisnicima za edukacije, stručna usavršavanja, međunarodne mobilnosti uz pomoć savjetnicima u osnovnim i srednjim školama te na visokim učilištima. Na taj način aktivno radimo na podizanju svijesti o važnosti profesionalnog usmjeravanja u Hrvatskoj“, istaknula je koordinatorica Euroguidance centra Hrvatska Mia Trcol.

Predstavljeni su dobitnici nagrade EITA kojom se nagrađuju izvanredni projekti i nastavne prakse u okviru programa Erasmus+ te kojom se dodjeljuju priznanja odgojno-obrazovnim djelatnicima za izniman doprinos struci. Nagrada se dodjeljuje od ove godine, a dobitnici iz Hrvatske su: Dječji vrtić Matije Gupca u Zagrebu, vukovarska Osnovna škola Josipa Matoša, Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva u Đurđevcu i zagrebačka Škola za medicinske sestre u Vrapču.

Snimka zaslona Info dana mreža i inicijativa

Sudionici Info dana su imali priliku saznati kako je tekao karijerni put našeg poznatog redatelja, DJ-a, glumca i kvizoljupca, Marija Kovača.

U okviru šest Café sesija sudionicima su predstavljene ostale mmreže i inicijative programa Erasmus+ za čiju je provedbu nadležna Agencija za mobilnost i programe EU: Eurodesk, info-servis Europske komisije koji mladima i svima koji rade s mladima pruža kvalitetne informacije o europskim programima i politikama za mlade; Europass, online alat za predstavljanje vještina i planiranje učenja ili karijere u Europi; eTwinning, portal namijenjen međunarodnoj suradnji i usavršavanju nastavnog i nenastavnog osoblja od predškolskog obrazovanja do srednje škole; Eurydice, europska mreža namijenjena razmjeni i pružanju relevantnih podataka o obrazovnim sustavima i politikama u 38 europskih zemalja, Youthpass, alat Europske komisije za planiranje, praćenje, vrednovanje i priznavanje rezultata neformalnog učenja svih sudionika u projektima programa Erasmus+, Radna skupina za strukovno obrazovanje.

Naposljetku je održan kratki kviz znanja pod nazivom "Back to School" koji je osmislio i vodio Mario Kovač, a najuspješnijima su pripale i simbolične nagrade.

Snimka će biti objavljena naknadno, a trenutno ju je moguće pogledati na Facebook stranici Agencije za mobilnost i programe EU.

Dvije žene i četiri muškarca stoje ispred prezentacijskog platna i poziraju za fotografiju