Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Sudjelujte na online informativnom danu MSCA Doktorske mreže!

Agencija za mobilnost i programe EU organizira promociju nadolazećeg natječaja djelovanja Marie Skłodowska – Curie za Doktorske mreže, s ciljem upoznavanja sudionika s novim pravilima natječaja te mogućnostima za organizacije u okviru MSCA konzorcijskih projekata.

Vizual mreža i molekula
Ilustracija: Europska komisija

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na online informativni dan MSCA Postdoktorskih stipendija, koji će se održati u srijedu 1. lipnja 2022. od 09:30 do 14:00 sati putem Zoom platforme. Dostupan je preliminarni program informativnog dana.

Cilj informativnog dana je upoznavanje sudionika s novim pravilima natječaja Doktorskih mreža te mogućnostima koje se nude hrvatskim sudionicima u okviru MSCA konzorcijskih projekata.

Informativni dan prvenstveno je namijenjen iskusnim istraživačima, odnosno potencijalnim mentorima, voditeljima projektnih timova, administrativnom osoblju uključenom u postupak pisanja i prijave projektnih prijedloga, ali i drugim predstavnicima znanstvenih organizacija i istraživačkih centara kao i zainteresiranim predstavnicima industrije i privatnog sektora.

Mogućnosti Doktorskih mreža, detalje natječaja te analizu sudjelovanja hrvatskih prijavitelja predstavit će Sandra Vidović. Proces evaluacije i korisne savjete za pisanje projektnog prijedloga predstavit će dr.sc. Marijana Sokolović. Primjer dobre prakse iz aspekta organizacija koje prijavljuju, ali i istraživača koji sudjeluju, prezentirat će prof. dr. sc. Gordan Jelenić te Jan Tomec, predstavnici projekta THREAD, Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Svoja iskustva uključivanja u konzorcij, postupak pisanja i prijave projektnog prijedloga predstavit će prof. dr. sc. Željko Mrnjavac, predstavnik projekta PRESILIENT, Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu.

Dodatno, na informativnom danu, Ivan Makovec predstavit će mogućnosti umrežavanja za hrvatske organizacije. Nacionalni sustav podrške i mjere za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima EU predstavit će Zorana Barišić, nacionalna koordinatorica nacionalnih osoba za kontakt Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Sudjelovanje na informativnom danu je besplatno, a prijava je moguća putem sljedeće poveznice (pod događanje potrebno je odabrati Informativni dan MSCA Doktorske mreže 2022.)

Prijave su otvorene do 30. svibnja 2022.

Kako bismo naš informativni dan učinili što interaktivnijim te kako bismo vam omogućili dovoljno vremena da pripremite i postavite pitanja za naše govornike, otvorili smo Q&A sesiju u aplikaciji Slido koja će biti aktivna od 25. svibnja 2022. do kraja informativnog dana. Aplikaciji možete pristupiti na idućoj poveznici, gdje je potrebno unijeti kod #8105430 kako biste mogli postaviti svoje pitanje.

Poveznica na Zoom platformu sudionicima će biti dostavljena naknadno, nakon zatvaranja registracija. Ovim putem Vas ljubazno upućujemo da obavijest o registraciji te sve buduće obavijesti o događanju pratite, kako u ''dolaznoj pošti'' tako i u ''neželjenoj'' pošti na Vašim cijenjenim e-mail adresama.

U slučaju problema s prijavom putem navedene poveznice ili dodatnih pitanja, slobodno nam se obratite na e-mail adresu: ivan.makovec@ampeu.hr.

Veselimo se Vašem dolasku!