Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Konferencija Znanost susreće regije: „Skrivene među nama - jednoroditeljske obitelji“

Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom organizator je Konferencije Znanost susreće regije: „Skrivene među nama- jednoroditeljske obitelji“, financirane od strane Zajedničkog istraživačkog centra (JRC), koja će se održati 6. travnja 2022. u Almeria centru, Ulica Grada Vukovara 284, Zagreb.

Na tamno ljubičastoj podlozi s lijeve nalazi se ilustracija triju zastava, a na svijetlo ljubičastoj s desne strane puni naziv konferencije
Izvor: Grad Zagreb

Konferencija je usmjerena na izradu Socijalnog plana Grada Zagreba za naredno trogodišnje razdoblje, a posebno na kreiranje budućih mjera gradske politike prema jednoroditeljskim obiteljima pogođenim krizom izazvanom pandemijom COVID-19, pri čemu će se istaknuti važnost suradnje Grada Zagreba i akademske zajednice kao i drugih stručnjaka u cilju zajedničke izrade analize potreba te prijedloga mjera i aktivnosti usmjerenih jednoroditeljskim obiteljima.

Na Konferenciji se očekuje sudjelovanje predstavnika JRC-a iz Bruxellesa, upravnih tijela Grada Zagreba, zastupnika Gradske skupštine Grada Zagreba, predstavnika akademske zajednice, ustanova, organizacija civilnog društva i drugih nositelja socijalne politike Grada Zagreba kao i predstavnika drugih lokalnih zajednica.

U prvom dijelu Konferencije predstavnici lokalne i akademske zajednice i organizacija civilnog društva održati će predavanja iz područja socijalne politike, obrazovnog i zdravstvenog sustava na temu jednoroditeljskih obitelji. U drugom dijelu Konferencije će se provesti panel rasprava o problematici jednoroditeljskih obitelji iz aspekta socijalne skrbi, obrazovanja i zdravstva. Ujedno, u drugom dijelu Konferencije prezentirat će se zaključci sa tematske radionice o potrebama jednoroditeljskih obitelji iz perspektive korisnika, koja će se održati neposredno prije početka Konferencije. U završnom dijelu će se održati rasprava sa sudionicima Konferencije i donijeti zaključci koji će poslužiti kao dobar temelj za planiranje i kreiranje buduće gradske socijalne politike usmjerene jednoroditeljskim obiteljima.

Dostupan je službeni program Konferencije.

Znanost susreće regije (Science meets Regions) inicijativa je Zajedničkog istraživačkog centra (JRC) koji promovira kulturu donošenja političkih odluka utemeljenih na znanstvenim informacijama na lokalnim i regionalnim razinama. Cilj inicijative je izgraditi kapacitete na lokalnim i regionalnim razinama Europske unije te poticanje inicijativa umrežavanja s ciljem razmjena praksi, metoda i instrumenata. Naglasak je na temama koje su važne regijama i gradovima, a koje su u skladu s prioritetima Europske komisije. Za detaljne informacije o ovoj inicijativi slobodno se obratite JRC nacionalnim osobama za kontakt na mail sandra.vidovic@ampeu.hr te ivan.makovec@ampeu.hr.