Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Međunarodna konferencija o priznavanju rada s mladima okupila u Zagrebu sudionike iz 25 zemalja

Više od 70 sudionika iz 25 zemalja okupilo se u Zagrebu od 4. do 7. prosinca 2023. godine na međunarodnoj konferenciji o Europskoj Agendi rada s mladima, poznatijoj kao Bonski proces. Fokus ovog događanja bio je na promicanju i priznavanju rada s mladima, s jasnim ciljem proširenja praksi i politika te povećanja vidljivosti u tom ključnom području.

Pedesetak ljudi na konferenciji čuči u prvim redovima i stoji u onim stražnjima i pozira za fotografiju.
Value and Recognition of Youth Work

Europska Agenda za rad s mladima (EYWA) želi unaprijediti rad s mladima jačanjem prakse i politika, s posebnim naglaskom na povećanje vidljivosti. Konferencija, sastavni dio strateškog projekta "Jačanje rada s mladima u Europi," okupila je sudionike iz brojnih država poput Albanije, Austrije, Belgije, Sjeverne Makedonije, Španjolske, Cipra, Estonije, Norveške, Maroka, Egipta, Švicarske, Bugarske, Turske, Palestine, Irske, Italije, Grčke, Malte, Njemačke, Mađarske, Luksemburga, Nizozemske, Slovenije i Poljske.

Pružajući platformu za konstruktivne rasprave o različitim aspektima rada s mladima, zagrebačko događanje bilo je izvrsna prilika za razmjenu strategija, uspostavu partnerstava te korištenje programa EU-a za mlade kako bi se pojačala vidljivost ciljeva Europske Agende za rad s mladima.

Tijekom konferencije sudionici su podijelili i istraživali primjere dobre prakse te strategije u području priznavanja rada s mladima. Detektirali su događanja u sektoru mladih te raspravljali o četiri razine priznavanja u radu s mladima (samo-priznavanje, politička dimenzija, društvena dimenzija i formalna dimenzija). Sudionici su izradili niz poruka o vrijednosti rada s mladima koje se mogu komunicirati s drugim dionicima u društvu. Završni dan konferencije bio je usmjeren na budućnost rada s mladima, izazove s kojima ćemo se suočiti, te planiranje daljnjih strategija i inicijativa u području priznavanja rada s mladima na nacionalnim i lokalnim razinama.

Sedamdesetak osoba sjedi i prati konferenciju
Sudionici su podijelili i istraživali primjere dobre prakse u području priznavanja rada s mladima

Atmosferu s konferencije i dodatne informacije možete pratiti na službenim Facebook i Instagram stranicama konferencije, gdje će se tijekom sljedećih tjedana objavljivati ključne poruke, zaključci konferencije, kao i članci koji prikazuju primjere dobre prakse u području priznavanja rada s mladima.

Ostanite s nama za uvide i inspiraciju s čela europskog priznavanja rada s mladima!