Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Donosimo pregled trodnevnog međunarodnog LTA seminara o uključivanju i raznolikosti

Agencija za mobilnost i programe Europske unije u suradnji s partnerskim nacionalnim Erasmus+ agencijama: Austrijom, Estonijom, Finskom, Maltom, Rumunjskom i Italijom, ugostila je gotovo 70 sudionika iz cijele Europe s ciljem podizanja svijesti o uključivanju i raznolikosti te uključivanja više sudionika s manje prilika u Erasmus+ projekte.

Djevojka sjedi za stolom i na papirić izrezan u obliku čovjeka piše u kojoj aktivnosti je sudjelovala

Trodnevni seminarEmbrace Inclusion & Diversity in your Erasmus+ projects započeo je 15. studenoga i namijenjen je koordinatorima projekata Erasmus+ i članovima timova koji provode projekte mobilnosti i partnerstva u područjima odgoja i općeg obrazovanja, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, visokog obrazovanja i obrazovanja odraslih. Tijekom seminara su se koristile različite kreativne i interaktivne metode: prezentacije, rasprave, individualni rad, grupni rad, brainstorming, refleksije.

Na prvom danu seminara sudionici su sudjelovali u panel raspravi kojom se nastojalo produbiti razumijevanje uključivanja i raznolikosti unutar programa Erasmus+. Raspravu su vodili predstavnici primjera dobre prakse koji su razmijenili iskustva o različitim načinima poticanja aktivnog sudjelovanja ljudi/učenika s manje mogućnosti te podršci potrebnoj za prevladavanje prepreka s kojima se susreću pri pridruživanju Erasmus+ projektima.

Dvorana u kojoj sjede sudionici događanja

Sudionici su drugi dan kroz radionice na kreativan i interaktivan način naučili primjenjivati principe uključivanja i raznolikosti u svojim projektima.

Sudionica događanja

Trećega dana sudionicima je organiziran edukativan posjet ustanovama čiji su projekti istaknuti kao primjeri dobre prakse u području uključivanja i raznolikosti odgoja i općeg obrazovanja, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, visokog obrazovanja i obrazovanja odraslih.

Tri ženske osobe od kojih jedna sjedi, a dvije stoje ispred platna na kojem je prikazana prezentacija
Posjet Hrvatskom savezu gluhoslijepih osoba Dodir
Grupa žena sjedi za stolovima

Pogledajte program događanja.

Embrace Inclusion & Diversity in your Erasmus+ projects prvi je i vrlo uspješan međunarodni seminar u nizu nadolazećih na temu uključivosti i raznolikosti.

Vidimo se dogodine!