Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Održan Nacionalni informativni dan programa Obzor Europa i Horizon Europe Implementation Day in Croatia

Dana 10. i 11. travnja 2024. godine održana su dva važna nacionalna događanja namijenjena potencijalnim prijaviteljima na natječaje programa Obzor Europa u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva poljoprivrede, Agencije za mobilnost i programe Europske unije, Europske komisije i Sveučilišnog računskog centra (Srce) u hotelu Westin u Zagrebu.

Nacionalni informativni dan programa Obzor Europa

Prvoga dana, 10. travnja, održan je Nacionalni informativni dan programa Obzor Europa u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva poljoprivrede, Agencije za mobilnost i programe Europske unije, Circular Bio-based Europe Joint Undertaking (CBE JU) i Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu (Srce).

Cilj ovog sadržajnog informativnog dana bio je dati opći pregled mogućnosti ovog Programa, ključne informacije vezane uz područja Programa, kao i ključne informacije o nacionalnom sustavu podrške za sve prijavitelje u svrhu razvoja njihovih projektnih prijedloga.

U okviru nacionalnoga dana, u suradnji s Circular Bio-based Europe Joint Undertaking (CBE JU), Ministarstvo poljoprivrede organiziralo je događanje „CBE JU Info Day in Croatia“ na kojemu su predstavljene teme poziva, kao i proces podnošenja prijava i evaluacije projektnih prijedloga na poziv CBE JU za 2024. godinu.

Svim zainteresiranima dostupne su prezentacije održane tijekom Nacionalnog informativnog dana kao i program događanja.

Horizon Europe Implementation Day in Croatia

Drugoga dana, 11. travnja, održan je Horizon Europe Implementation Day in Croatia u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za mobilnost i programe Europske unije i Europske komisije.

Cilj događanja bio je prenijeti korisnicima informacije o pronalaženju prilika koje odgovaraju njihovim interesima, pružiti korisne savjete za što uspješnije podnošenje projektnih prijedloga, predstaviti pravila za implementaciju projekata te dati praktične savjete vezano za eksploataciju rezultata projekata i povećanje učinka projekata.

Svim zainteresiranima dostupni su program i prezentacije održane tijekom događanja Horizon Europe Implementation Day in Croatia.