Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Osam hrvatskih ustanova u Erasmus+ projektima jačanja kapaciteta u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju

Europska komisija objavila je rezultate Poziva na dostavu prijedloga za Erasmus+ aktivnost jačanja kapaciteta u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju za 2023. godinu. Za financiranje su odabrana 62 projekta.

Muškarac u odijelu drži u rukama ispred sebe tablet iz kojega se kao hologram prikazuje pravokutnik u kojem piše "capacity building" i s njim su spojeni drugi pravokutnici u kojima piše skills, training, learn, knowledge, coaching, development, support, planning.
Pixabay

U sklopu Erasmus+ aktivnosti jačanja kapaciteta u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja ukupno su pristigle 162 prijave od kojih su za financiranje odabrane 62. Ukupno se za financiranje planira izdvojiti gotovo 23 milijuna eura. Među odabranim organizacijama nalazi se čak osam hrvatskih ustanova koje sudjeluju kao partneri i koordinatori na sedam projekata.

Hrvatske ustanove koje sudjeluju u projektima

Na projektu Green Tech Entrepreneurship Challenge Hub for work-based learning (GTECH) zajedno sudjeluju Lean startup Hrvatska kao koordinator projekta i Elektrostrojarska škola kao partner na projektu. Dok Ekonomska i upravna škola Osijek sudjeluje kao partner na projektu Key entrepreneurial competencies & employability (Open Future).

Pannonia Consulting d.o.o. sudjeluje na dva projekta, kao partner na projektu Digital Response to Unemployment Problems in Western Balkans (DRUPWB) te kao koordinator na projektu Regenerative Agriculture for Vocational Education Eu + Africa (REVIVER) zajedno sa Pučkim otvorenim učilištem Auto moto centar Nova Gradiška koje sudjeluje na ovome projektu kao pridruženi član.

SKINK d.o.o. sudjeluje kao partner na projektu Inclusive Greening excellence in the African Education and Training Ecosystem (GEAVET). Kao projektni partner na projektu Engaging Employers for a Relevant and Resilient VET (EmployVET) sudjeluje Obrtničko učilište - ustanova za obrazovanje odraslih, dok Vesela motika d.o.o. sudjeluje kao partner na projektu Promoting Vertical farming in Western Balkan through strengthening the linkages between business sector and VET provider (PROVER).

Za projekte jačanja kapaciteta u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju predviđeno je da doprinesu zajedničkim širim ciljevima politike Europske komisije i trećih zemalja koje nisu pridružene programu. Ciljevi aktivnosti su ojačati kapacitete pružatelja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja kako bi se ojačala suradnja između privatnih i javnih dionika, poboljšati kvalitetu i kapacitete kako bi se poboljšala relevantnost pružanja usluga za tržište rada te usklađivanje pružanja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja s lokalnim, regionalnim i nacionalnim razvojnim strategijama.