Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Otvorene prijave za virtualnu Godišnju konferenciju eTwinninga na temu medijske pismenosti

Godišnja eTwinningova konferencija po nazivom “eTwinning i medijska pismenost: uključiva zajednica i inovativni IKT alati” održat će se 4. i 5. studenoga 2021. u organizaciji Nacionalne organizacije za potporu eTwinningu koja djeluje u okviru Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Konferencija će se održati virtualno, a uz prezentacijski dio na programu su i interaktivne radionice.

Tijekom dva dana konferencije eTwinninga bavit ćemo se temom medijske pismenosti i dezinformacija te kako izbjeći povjerovati lažnim vijestima. Nastojat ćemo odgojno-obrazovnim djelatnicima pružiti podršku u usvajanju inovativnih metoda poučavanja koje oblikuju djecu i učenike u odgovorne i savjesne građane.

Predstavit ćemo mogućnosti koje pruža eTwinning i sudjelovanje u milijunskoj zajednici odgojno-obrazovnih djelatnika u 44 zemlje. Imat ćete priliku vidjeti primjere projekata, poslušati iskustva uspješnih eTwinnera te druga inspirativna izlaganja. Ugostit ćemo dvije panelistice dr.sc. Ivu Nenadić s Fakulteta političkih znanosti i dr.sc. Nikolinu Borčić sa Sveučilišta VERN. Upoznat će nas s osnovnim pojmovima medijske i digitalne kritičke pismenosti, ali i s primjerima iz prakse koje možemo primijeniti u učionicama ali i svakodnevnom životu. Medijska pismenost i dezinformacije godišnja su tema eTwinninga i ovom prilikom predstavit ćemo i najzanimljivije projekte koji su se provodili tijekom godine

Na konferenciji ćemo dodijeliti i nagrade COMET u 5 kategorija najuspješnijim eTwinning projektima u školskoj godini 2020./2021. te četiri nagrade Europske oznake jezika. Drugoga dana konferencije održat će se šest radionica na temu medijske pismenosti za početnike i napredne korisnike eTwinninga. Na radionicama ćete imati priliku naučiti kako pokrenuti nove projekte eTwinninga i koje alate koristiti za koje aktivnosti, kako učiniti nastavu dinamičnijom i zabavnom, te kako organizirati timove suradnika i timove za provođenje Erasmus+ projekta.

Detalje i program potražite na mrežnoj stranici posvećenoj konferenciji.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno. Za prijavu je potrebno ispuniti registracijski obrazac.

Prijave su otvorene do 3. studenoga 2021. ili do popunjavanja raspoloživih mjesta. Broj sudionika je ograničen kako bi se osigurala veća kvaliteta u aktivnostima na radionicama. S obzirom na to da se očekuje velik interes, pozivamo vas da se prijavite što prije. Molimo vas da se iz jedne ustanove prijave najviše dvije osobe kako bi se većem broju ustanova omogućilo sudjelovanje njihovih predstavnika. Jedna osoba može obaviti registraciju za oba sudionika iz iste ustanove.

(napomena: za dovršetak procesa registracije potrebno je otvoriti korisnički račun na platformi za praćenje konferencije)

Veselimo se susretu s vama!

U prvom planu je fotografija tableta na kojemu dječje ruke pokazuju prema ekranu tableta. U pozadini je fotografija djeteta u učionici, vide se ploča i učiteljica. dječak drži ruku u zraku.