Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Objavljen izvještaj o rezultatima i postignućima CEEPUS-a

Povodom potpisivanja Ugovora o CEEPUS IV programu Središnji CEEPUS ured objavio je izvještaj o dosadašnjoj provedbi programa.

Predstavnici nacionalnih CEEPUS ureda u Koperniku muzeju u Varšavi. Iza njih su zastave država sudionika.
Predstavnici nacionalnih CEEPUS ureda u Koperniku muzeju u Varšavi. Foto: NAWA

U izvještaju možete pročitati kako je od 1995. do danas putem CEEPUS-a je ostvareno više od 82 000 mobilnosti studenata svih razina i nastavnog osoblja. Samo u prošloj akademskoj godini održana su 62 kratka grupna programa (ljetne škole) te je odobreno više od 7 400 mjesečnih stipendija. U CEEPUS programu sudjeluje preko 2 000 institucija iz 16 država članica.

Od početka stupanja na snagu Ugovora CEEPUS III (2011.) do danas ostvareno je oko 3 950 odlaznih mobilnosti hrvatskih studenata i nastavnika na strana visoka učilišta, dok je dolaznu mobilnost na hrvatskim visokim učilištima ostvarilo više od 3 830 stranih studenata i nastavnika.

Predstavnik i predstavnica nacionalnih CEEPUS ureda stoje na katedri i smiju se.
Središnji ured za CEEPUS. Foto: NAWA

Svečanost potpisivanja novog sporazuma CEEPUS IV održana je u Varšavi 20. rujna. Sporazum je, u ime Republike Hrvatske, potpisao državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja Ivica Šušak, a svečanosti je prisustvovala i načelnica Sektora za razvoj visokog obrazovanja mr. sc. Loredana Maravić te predstavnice Nacionalnog ureda za CEEPUS RH iz Agencije za mobilnost i programe EU.

Preuzmite izvještaj o dosadašnjoj provedbi CEEPUS-a s pregledom rezultata i postignuća ostvarenih u okviru CEEPUS-a.

Četvero mladih osoba sviraju gudačke instrumente. Obučeni su u crno i sjede na pozornici. Ispred njih je veliki znak na kojem piše "CEEPUS" a iza njih je projektor na kojem piše "CEEPUS".
Gala večera u Varšavi. Foto: NAWA