Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Radionica Erasmus+ projekti mobilnosti u području odgoja i općeg obrazovanja i strukovnog obrazovanja i osposobljavanja

Agencija za mobilnost i programe EU poziva vas na sudjelovanje na radionici o Erasmus+ projektima mobilnosti u odgojno-obrazovnim ustanovama koja će se održati 16. siječnja 2023. godine u hotelu Dubrovnik u Zagrebu.

Skupina osoba na poslovnom sastanku koji razmjenjuju projektne ideje. Na fotografiji se samo vide ruke osoba koje pišu i pokazuju svoje ideje na papiru sa sadržajem u raznim bojama
Izvor: Freepik.com

Radionica je namijenjena ustanovama u području odgoja i općeg obrazovanja i strukovnog obrazovanja i osposobljavanja - dječjem vrtiću, osnovnoj ili srednjoj školi/strukovnoj školi, učeničkom domu, jedinici lokalne samouprave (općini, gradu ili županiji).

Predstavnici Agencije za mobilnost i programe EU upoznat će vas s programskim pravilima, načinom prijave i prijavnim obrascem, detaljima projektne prijave, primjerima provedenih projekata i dostupnom podrškom AMPEU-a.

Čeka vas cijeli dan praktičnoga rada na projektnoj prijavi, a program rada možete pronaći na poveznici.

Kako konkretno izgleda jedan projekt mobilnosti?

Shvatili smo da naši učenici imaju velikih problema s pretjeranom upotrebom tehnologije, a nismo bili sigurni kako to riješiti. Prijavili smo naš prvi Erasmus + projekt, mobilnost nastavnika. Šestero je kolega provelo aktivnost praćenja rada u školama u Irskoj, Finskoj, Italiji i Španjolskoj, troje je pohađalo strukturirane tečajeve u Francuskoj, Sloveniji i na Malti na temu digitalne pismenosti, učenja na otvorenom i uporabe tehnologije u nastavi, a pozvali smo i švedskog stručnjaka koji je cijeli kolektiv upoznao s metodama kvalitetnije uporabe IKT-a. Projektom su pokriveni svi troškovi, a kako je financiranje paušalno ostalo nam je sredstava koje smo iskoristili za nabavu knjiga u školskoj knjižnici u kojoj naši učenici sve radije provode vrijeme. Dogodine planiramo i mobilnosti učenika.

Iskustvo nastavnika jedne zagrebačke osnovne škole

Praktične informacije i upute za prijavu na radionicu:

Predviđeno je ukupno trajanje 7 sati, uz stanke za kavu i ručak o trošku organizatora.

Sudjelovanje na radionici se ne naplaćuje.

Preporučujemo prijavu jedne osobe iz ustanove. Broj sudionika je ograničen; u slučaju većeg broja prijava zadržavamo pravo selekcije relevantnih sudionika. Prednost će imati prijavitelji koji dosad nisu sudjelovali u Programu, a koji planiraju prijaviti projekt mobilnosti na natječajnom roku 23.2.2023. godine te su počeli ispunjavati projektnu prijavu putem online prijavnog obrasca (KA122-SCH – oznaka obrasca za projekt mobilnosti u području odgoja i općeg obrazovanja; KA122-VET – oznaka obrasca za projekt mobilnosti u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja).

Napominjemo da je riječ o naprednoj radionici pa se očekuje određeno poznavanje Programa i dostupnih mogućnosti prije prijave na radionicu; ako vam je u tome potrebna pomoć, svakako se javite našim Erasmus ambasadorima!

Sudjelovanje prijavite najkasnije do 8. siječnja 2023. g. na poveznici u nastavku. Potvrdu o prihvaćenoj ili odbijenoj prijavi dobit ćete putem e-maila 10. siječnja 2023.

Želim sudjelovati na radionici!

Prijavni obrazac dostupan je na poveznici.

Korisna dokumentacija:

Agencija za mobilnost i programe EU nacionalna je agencija zadužena za provedbu programa Erasmus+, najvećega europskog programa za obrazovanje i osposobljavanje, mlade i sport.
Agencija će organizirati savjetovanja projektnih prijedloga u siječnju 2023. g., a točni datumi po područjima (za odgoj i opće obrazovanje te za strukovno obrazovanje i osposobljavanje) bit će objavljeni na mrežnoj stranici Agencije.

Za dodatne informacije javite se na mail strukovno@ampeu.hr ili odgojiopce@ampeu.hr.

Erasmus+ - obogaćuje živote, širi vidike!