Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Recite svoje mišljenje o programu Erasmus+

Europska komisija pokrenula je javno savjetovanje u sklopu evaluacije programa Erasmus+ te pozvala sve korisnike programa da iznesu svoje mišljenje o implementaciji i ishodima inovacija uvedenih u ovoj generaciji programa za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

Vizual Erasmus+ programa. Na njemu se nalazi fotografija žena koje dižu glasačke listiće u zrak. Preko fotografije stoji slogan "Oblikuj Erasmus+: tvoj glas je bitan".

U skladu s načelima bolje regulative EU-a savjetovanje će biti otvoreno 12 tjedana, zaključno s 8. prosinca 2023., i dostupno je na sva 24 jezika EU-a.

Zašto je vaš doprinos važan? Javno savjetovanje služi kao platforma za prikupljanje uvida građana i organizacija o Erasmus+, vodećem programu Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport. To je prilika da građani iznesu svoje mišljenje o implementaciji i ishodima inovacija uvedenih u ovoj generaciji programa za razdoblje od 2021. do 2027. godine te završno evaluiraju prethodno programsko razdoblje od 2014. do 2020. godine.

Također, vaš doprinos pomoći će Europskoj komisiji procijeniti učinkovitost inkluzivnih mjera, ocijeniti napredak u pojednostavljenju pojedinih dijelova programa. Osim toga povratne informacije i razmišljanja građana i drugih dionika o budućnosti Erasmusa+ pridonijeti će daljnjem unaprjeđenju otpornosti programa na izazove i njegovu snažnijem društvenom utjecaju.

Javno savjetovanje je sastavni dio šire procjene uspješnosti programa Erasmus+, temeljene na pet ključnih kriterija: djelotvornosti, učinkovitost, relevantnost, koherentnost i dodana vrijednost za EU. Nadopunjuje ciljane konzultacije, ankete, intervjue i napore u analizi podataka koje Komisija paralelno provodi.

Savjetovanju možete pristupiti putem poveznice: Erasmus+ 2021-27 interim evaluation & Erasmus+ 2014-20 final evaluation (europa.eu)

Uključite, iznesite svoje mišljenje i sudjelujte u oblikovanju budućnosti programa Erasmus+.