Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Sajam stipendija i visokog obrazovanja postaje EduFest, AMPEU i ove godine izlagač i pokrovitelj

Nakon što se posljednje tri godine održavao u virtualnom izdanju, ove godine se Sajam stipendija i visokog obrazovanja vraća svom starom obliku održavanja, ali u novom ruhu i s novim imenom. Festival će se održati 20. listopada od 11 do 18 sati u Studentskom centru u Zagrebu, a AMPEU je i ove godine jedan od izlagača i pokrovitelj sajma.

Grupa studenata okupljena oko AMPEU štanda na Sajmu stipendija
EduFest

EduFest je od ove godine novi naziv Sajma stipendija i visokog obrazovanja. Osim imena ima i novi koncept kao Festival studiranja i studentskog života. Bez obzira na novitete koje je Institut za razvoj obrazovanja uveo, cilj je ostao isti – na jednostavan način predstaviti mogućnosti financijske potpore za studij u Hrvatskoj i inozemstvu.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije već tradicionalno sudjeluje na EduFestu kao jedan od glavnih izlagača i pokrovitelja. Tako će i ove godine svi zainteresirani sudionici na agencijskom štandu moći doznati koje mogućnosti im se nude u okviru programa Erasmus+, Obzor Europa i Europske snage solidarnosti.

Zanimljiva novost EduFesta su radionice, nagradne igre, mini okrugli stolovi i različiti interaktivni formati u kojima će moći sudjelovati učenici, studenti, roditelji i ostali sudionici Festivala. Uz nove formate zadržani su i oni klasični u obliku izlaganja i panel diskusija.

Jedan od panela u kojem će aktivno sudjelovati AMPEU bit će posvećen mobilnostima u svrhu učenja i stručne prakse u okviru programa Erasmus+ koje su prepoznate kao učinkovit način stjecanja znanja i iskustva u međunarodnom okruženju.

Izlagači su, kao i prethodnih godina, različite institucije i organizacije poput državnih institucija, jedinica regionalne i lokalne samouprave, hrvatskih i inozemnih javnih te privatnih sveučilišta, veleučilišta i visokih škola, zatim veleposlanstava i stranih kulturnih centara, privatnih tvrtki te zaklada.

Naglasak ovogodišnjeg Festivala je stavljen na teme mentalnog zdravlja studenata, digitalizaciju obrazovanja, umjetnu inteligenciju u obrazovanju te brojne druge teme koje će zasigurno biti vrlo zanimljive učenicima i studentima.