Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Agencija za mobilnost i programe EU na sajmu Dubrovnik EXPO koji promovira obrazovanje

Agencija za mobilnost i programe Europske unije i ove je godine predstavila mogućnosti za mlade kroz programe, mreže i inicijative na događanju Dubrovnik EXPO 22 u organizaciji Centra za karijere mladih Dubrovnik, od 3. do 5. studenoga.

EXPO Dubrovnik kutak sa kolom sreće, plakatima o europskoj godini mladih

Riječ je o događaju koji promovira obrazovanje te na jednom mjestu povezuje gospodarstvenike, visokoobrazovne institucije, mlade i ostale zainteresirane dionike s ciljem ostvarivanja međusektorske suradnje i uspostavljanja novih poslovnih odnosa i projekata.

Budući da je 2022. godina Europska godina mladih koja je ujedno i okosnica ovogodišnjeg EXPO-a, Agencija je predstavila program Erasmus+, mrežu Eurodesk i inicijativu DiscoverEU.

Dubrovnik EXPO 22 je tijekom 3. i 4. studenog posjetilo 3300 mladih iz 48 škola s područja Hrvatske, Crne Gore te Bosne i Hercegovine. Kroz izložbene prostore se, uz Agenciju za mobilnost i programe Europske unije, predstavilo više od 28 izlagača iz sektora obrazovanja, gospodarstvenici te niz europskih inicijativa, uključujući i Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj. Događaju su prisustvovali i potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica, predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva turizma i sporta, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Na svečanom otvorenju u hotelu Rixos Premium Dubrovnik prigodnim riječima obratila se potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica: ,,Drago mi je da je Europska komisija jedan od suorganizatora ovog velikog projekta koji svake godine sve više raste. Ova godina je Europska godina mladih, a iduća godina je proglašena Europskom godinom vještina i obrazovanja što samo znači da se nastavljamo, zato je iznimno važno da se ovaj događaj odvija u Dubrovniku”.

Svečanom otvorenju prisustvovala je i voditeljica Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj Violeta Simeonova Staničić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica i zamjenik župana Joško Cebalo.

„Dubrovnik EXPO okuplja, umrežava i gradi bolje društvo utemeljeno na europskim vrijednostima te ima za cilj postati jedan od najvažnijih događaja, ne samo za grad Dubrovnik, već i za čitavu regiju. S ponosom mogu reći da će nas posjetiti 3500 mladih iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja, a upravo njima pružamo priliku za osobni, profesionalni i društveni razvoj”, izjavio je organizator Dubrovnik EXPO 22 i predsjednik Centra za karijere mladih Dubrovnik Marko Žmirak te poželio dobrodošlicu svim prisutnima uz isticanje važnosti događaja koji ne poznaje granice za grad Dubrovnik i srednjoškolce iz regije.

Više o događaju pronađite na mrežnim stranicama Dubrovnik EXPO 22.