Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Više od 800 sudionika do kraja studenoga pratilo nacionalne info dane Obzor Europe

Više od 800 sudionika pratilo je nacionalne informativne dane programa Obzor Europe koje je od 12. listopada do 25. studenoga 2021. uspješno organizirala Agencija za mobilnost i programe EU u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

Animirani vizual na temu znanosti, istraživanja i inovacija koje financira Obzor Europa

Obzor Europa Okvirni je program Europske unije za istraživanje i inovacije te jedan od ključnih instrumenata Unije za jačanje europskog istraživačkog prostora, osnaživanje europske konkurentnosti, usmjeravanje i ubrzavanje digitalne i zelene tranzicije, europskog oporavka, pripravnosti i otpornosti.

Središnje teme održanih informativnih dana obuhvatile su, između ostalog, predstavljanje aktivnosti za razmjenu osoblja unutar područja Marie Skłodowska – Curie na kojem je sudjelovalo više od 70 sudionika.

U okviru info dana „Zajednički istraživački centar: Mogućnosti za hrvatske istraživače i organizacije“ sudjelovalo je ukupno 130 istraživača, znanstvenih organizacija, poduzeća i start-up tvrtki.

Informativni dani za područje Širenje sudjelovanja i Europski istraživački prostor te područje Klima, energija i mobilnost obuhvatili su predstavljanje radnih programa 2021. – 2022., nacionalni sustav podrške i mjere za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima EU-a, usluge koje pružaju nacionalne osobe za kontakt te iskustva prijavitelja iz prethodnih natječaja i/ili iskustva evaluatora.

Na informativnom danu za područje Širenje sudjelovanja i Europski istraživački prostor sudjelovalo je 116 sudionika, a na info danu područja Klime, energije i mobilnosti preko 110 sudionika.

Informativni dan područja Hrana, biogospodarstvo, prirodni resursi, poljoprivreda i okoliš, koji se održao 16. studenoga, pratilo je 107 sudionika, unutar područja Zdravlje njih 111, dok je područje Kultura, kreativnost i uključivo društvo okupilo 88 sudionika.

Na nacionalnom informativnom danu za područje Digitalizacije, industrije i svemira, koje se također održalo putem online platforme Zoom, prisustvovalo je 75 sudionika.

Pozivamo i dalje zainteresirane prijavitelje iz Republike Hrvatske da iskoriste priliku i sudjeluju na nadolazećim informativnim danima. Cijenjene istraživačice i istraživače te administrativne djelatnike uključene u pripremu i provedbu projekata također pozivamo da se registriraju u Bazu Obzor Europa Agencije za mobilnost i programe Europske unije koju nacionalne osobe za kontakt koriste u svrhu slanja relevantnih informacija i najava registriranim korisnicima.

Termini, registracija i ostale informacije o održanim i nadolazećim događanjima dostupni su na hrvatskom portalu Obzor Europa, u rubrici Novosti.

 Popis nacionalnih informativnih dana programa Obzor Europa

12.listopada 2021.Aktivnosti Marie Skłodowska-Curie – MSCA razmjena osoblja
26. listopada 2021.Zajednički istraživački centar (JRC)
28. listopada 2021.


Širenje sudjelovanja i Europski istraživački prostor

9. studenoga 2021.Klima, energija i mobilnost
16. studenoga 2021.Hrana, biogospodarstvo, prirodni resursi, poljoprivreda i okoliš
23. studenoga 2021.Zdravlje
25. studenoga 2021.Kultura, kreativnost i uključivo društvo
25. studenoga 2021.Digitalizacija, industrija i svemir
siječanj 2022.Europsko istraživačko vijeće (ERC)
veljača 2022.COST (European Cooperation in Science & Technology)
prosinac 2021. -veljača 2022.*Prijava na natječaje programa Obzor Europa - Pravna i financijska pitanja
siječanj 2022.Istraživačke infrastrukture

*Termini označeni asteriskom su najavni i podložni promjeni.