Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

AMPEU sudjeluje na Međunarodnom andragoškom simpoziju u Termama Tuhelj

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u okviru projekta Europskog socijalnog fonda organizira X. Međunarodni andragoški simpoziji koji će se održati od 25. do 27. svibnja 2022. godine u Termama Tuhelj s ciljem promocije cjeloživotnog učenja. Na simpoziju će biti Info kutak Agencije za mobilnost i programe EU gdje će posjetitelji moći upoznati mogućnosti za obrazovanje odraslih u okviru programa Erasmus+

Stariji gospodin slika na platnu
Izvor fotografije: Unsplash

Ovogodišnji simpozij je, kao i do sada, usmjeren na aktualne teme vezane uz obrazovanje odraslih, a poseban naglasak stavljen je na jačanje kompetencija obrazovnog osoblja u ustanovama za obrazovanje odraslih. Istaknuti stručnjaci za obrazovanje odraslih na međunarodnoj i nacionalnoj razini informirat će sudionike o novostima u području obrazovanja odraslih, prenijeti im svoja iskustva iz prakse i tako omogućiti da steknu nova andragoška znanja i vještine.

Erasmus+ u području obrazovanja odraslih otvoren je zaposlenicima i odraslim polaznicima ustanova za obrazovanje odraslih, poput pučkih učilišta, gradskih knjižnica, muzeja, nevladinih udruga, poduzeća i sl.

Projekti mogu biti usmjereni na mobilnosti ili suradnju s inozemnim ustanovama. Ustanove za obrazovanje odraslih šalju i primaju zaposlenike i odrasle polaznike na profesionalno usavršavanje. Odlazeći na mobilnost u različite ustanove u inozemstvu, sudionici stječu međunarodna iskustva, usvajaju nova znanja i dijele dobre prakse. U nešto složenijim projektima ustanove za obrazovanje odraslih, udruge, poduzeća ili druge organizacije zajedno osmišljavaju nove metode rada i inovativne prakse, izrađuju nove kurikule i razmjenjuju dobre prakse.

Korisnicima i prijaviteljima projekata u Republici Hrvatskoj na raspolaganju su bespovratna sredstva koja dodjeljuje Agencija za mobilnost i programe EU.

Važno je istaknuti kako je vrlo koristan alat u pripremi i provedbi Erasmus+ projekata platforma EPALE (ePlatform for Adult Learning in Europe) koja omogućuje svim registriranim korisnicima sudjelovanje u mrežnim raspravama, konferencijama, obukama ili projektima, razmjenjivanje iskustava, resursa. Zahvaljujući rubrici Erasmus+ prostor zainteresirani mogu putem ove platforme pronaći partnere i međusobno se povezati, ali i diseminirati rezultate projekata.

Detaljan program Simpozija potražite na poveznici.

Za sve dodatne informacije o događanju možete se obratiti gđi. Marini Režek Cvetko na broj telefona: 01 6274 659 ili putem elektroničke pošte: marina.rezek.cvetko@asoo.hr