Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Časopis za međunarodnu mobilnost poziva na dostavu radova

Francuska nacionalna agencija za program Erasmus+ objavila je svoj deseti poziv na dostavu radova za posebno izdanje multidisciplinarnog časopisa Journal of International Mobility.

Multidisciplinarni časopis Journal of International Mobility  (JIM) pokrenut je u listopadu 2013., u izdanju Presses Universitaires de France kojim upravlja francuska nacionalna agencija za program Erasmus+. Riječ je o jednom od rijetkih časopisa posvećenih pitanjima međunarodne mobilnosti u obrazovanju i osposobljavanju u Europi i diljem svijeta.

Ilustracija s globusom za Žurnal međunarodne mobilnosti te logotip francuske nacionalne agencije za program Erasmus+
https://agence.erasmusplus.fr/

Časopis okuplja znanstvene doprinose koji se odnose na sve dimenzije međunarodne mobilnosti u kontekstu obrazovanja i osposobljavanja u Europi i svijetu. Njegov glavni cilj je pomoći boljem razumijevanju pitanja, uvjeta i utjecaja mobilnosti te poticanje istraživača i donositelja političkih odluka na promišljanje i pružanje daljnje podrške mobilnosti.

Do sad je objavljeno je osam svezaka istoimenog časopisa, a koji su mrežno dostupni u digitalnoj knjižnici. Svi članci također se mogu pregledati u otvorenom pristupu na Cairn.info platformi te mrežnoj stranici Cairn.International za članke na engleskom jeziku. U svibnju ove godine izlazi deveti broj časopisa.

Francuska nacionalna agencija za program Erasmus+ objavila je svoj deseti poziv na dostavu radova za posebno izdanje časopisa u koordinaciji Cécilia Brassier-Rodrigues, ravnateljice Odjela za informacije i komunikacije te predavačice informacijskih i komunikacijskih znanosti na Sveučilištu Clermont Auvergne u Francuskoj i Dorit Kluge, profesorice poslovnih studija (smjer turizam i marketing) i povjesničarke umjetnosti s Međunarodnog sveučilišta VICTORIA u Njemačkoj. Novo, posebno izdanje poziva nosi naslov Utjecaj COVID-19 krize na europsku i međunarodnu mobilnost učenika.

Uvjeti za predaju sažetka i članka

Sažetak svoga rada (u Word dokumentu, s uključenih 2500 znakova) pošaljite e-poštom na revue@agence-erasmus.fr  prije 24. travnja 2022 . Nakon prethodnog odabira priloga od strane znanstvenog odbora, po potrebi ćete biti zamoljeni poslati cijeli svoj članak e-poštom (u Word dokumentu) na spomenutu e-adresu revue@agence-erasmus.fr  i to prije 17. srpnja 2022.
Predloženi članci mogu se poslati na engleskom, francuskom, njemačkom, španjolskom i talijanskom jeziku. Više detalja pronađite na poveznici.

Poziv na dostavu radova dostupan je na francuskom, engleskom, njemačkom, španjolskom i talijanskom jeziku.

Ako želite podijeliti svoje vlastite publikacije ili ako trebate dodatne pojedinosti o JIM-u, slobodno kontaktirajte e-poštom na sandrine.courchinoux@agence-erasmus.fr.