Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Erasmus+ nudi učenje u inozemstvu odraslima i djelatnicima ustanova za odrasle

Uz program Erasmus+ djelatnici i polaznici ustanova koje se bave obrazovanjem odraslih mogu u inozemstvu pohađati tečajeve ili sudjelovati u drugim aktivnostima stjecanja znanja i usavršavanja vještina. Riječ je o projektima mobilnosti (Ključna aktivnost 1) koje prijavljuju organizacije za obrazovanje odraslih, a u tijeku je zaprimanje prijava za ovu vrstu projekata.

Projekte mogu prijaviti pučka otvorena učilišta, knjižnice, muzeji, centri za kulturu, centri za učenje stranih jezika, udruge i druge organizacije u području obrazovanja odraslih. Zaposleni u području obrazovanja odraslih- predavači, ravnatelji i drugi mogu u inozemstvu u partnerskim ustanovama po izboru provesti neko vrijeme prateći rad kolega u tim ustanovama, sudjelovati na tečajevima, a mogu i poučavati tamošnje polaznike. Odrasle osobe s manje mogućnosti koje se obrazuju u tim ustanovama također mogu otputovati na usavršavanje u inozemstvo, sami ili u grupi. Također, organizacije u Hrvatskoj imaju mogućnost ugostiti strane predavače ili polaznike.

Rok za prijavu je 23. veljače 2022. Provjerite sve rokove za prijavu na natječaj za program Erasmus+ 2022.


Djelatnici Agencije za mobilnost i programe EU na webinaru održanom 28. siječnja 2022. predstavili su mogućnosti i detalje ove aktivnosti programa Erasmus+ te su sudionici imali priliku vidjeti primjere projekata i doznati kako u projekte uključiti odrasle polaznike s manje mogućnosti.

Pogledajte korisne materijale i prezentacije s webinara:

Svi koji odluče prijaviti projekt prilikom pisanja prijave imaju mogućnost posavjetovati se s djelatnicima Agencije. Savjetovanja su namijenjena onima koji imaju ideju za projekt i već su u fazi pisanja prijave te im je potrebna podrška i pomoć kako bi prijava bila što uspješnija.

Savjetovanja za ove projekte otvorena su od 31. siječnja 2022. - 16. veljače 2022.

Molimo ispunjeni prijavni obrazac radne verzije pošaljite na odrasli@ampeu.hr. Možete poslati i djelomično ispunjeni prijavni obrazac s naglaskom na dijelove prijave za koje želite povratne komentare.

Pročitajte više informacija o programu Erasmus+ u području obrazovanja odraslih.