Prilagodba stranice
 • Crna slova
 • Bijela slova
 • Zadane boje
 • Manja slova
 • Veća slova
 • Zadana slova
 • Font za disleksiju
 • Zadani Font
en

Euroguidance centar najavljuje nove edukacije za stručne suradnike u veljači i ožujku

Euroguidance centar poziva vas da u veljači i ožujku sudjelujete na virtualnim druženjima na temu profesionalnog usmjeravanja namijenjenim stručnim suradnicima psiholozima i pedagozima u osnovnoj i srednjoj školi!

Raspored online radionica dostupan je niže:

 • 15. veljače 2022. 13.00 - 14.45 Radionica iz karijernog savjetovanja, za osnovne škole
 • 16. veljače 2022. 13.00 - 14.45 Radionica iz karijernog savjetovanja, za srednje škole
 • 01. ožujka 2022. 13.00 - 14.45 Kako napraviti karijerni plan, za srednje škole
 • 17. - 18. ožujka 2022. 12:30 - 14:30 Aktivno traženje posla: pisanje životopisa i molbe za posao, za strukovne škole (dvodnevna povezana edukacija)
 • 24. - 25. ožujka 2022. 12:30 - 14:30 Aktivno traženje posla: pisanje životopisa i molbe za posao, strukovne škole (dvodnevna povezana edukacija) (ponovljeni webinar)

Održavanje radionica: online putem aplikacije Zoom. Zbog predviđenog aktivnog sudjelovanja na radionicama, nužno je da sudionici osiguraju funkcionalne mikrofone i kamere na računalima kako bi mogli pristupiti radionici.

1. Online radionica: „Radionica iz karijernog savjetovanja, za osnovne škole"; predavačica: dr. sc. Darja Maslić Seršić, Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Kome je namijenjeno: stručnim suradnicima i učiteljima u osnovnim školama

Termin: utorak | 15. veljače 2022.| 13:00 – 14:45

Prijave: https://forms.office.com/r/WA3n7AU5KD

2. Online radionica: „Radionica iz karijernog savjetovanja, za srednje škole"; predavačica: dr. sc. Darja Maslić Seršić, Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Kome je namijenjeno: stručnim suradnicima i nastavnicima u srednjim školama

Termin: srijeda | 16. veljače 2022.| 13:00 – 14:45

Prijave: https://forms.office.com/r/ZtC6VWA50i

Opis radionica 1. i 2.: Polaznici će biti upoznati sa sadržajem i procesom individualnog karijernog savjetovanja učenika završnih razreda osnovne, odn. srednje škole. Karijerno savjetovanje bit će razrađeno kroz ciljeve koji se mogu ostvariti kroz jedan, dva ili tri susreta s učenikom te specifične tehnike savjetodavnog rada koje se u ovim susretima koriste. Osim protokola za provedbu prvog savjetodavnog intervjua te ciljeva narednih savjetovanja, polaznici će se upoznati s alatima koje mogu koristiti za poticanje karijernog samopoimanja te karijernog planiranja učenika. Radionica je zamišljena kao uvodna, a namijenjena je odgojno-obrazovnim stručnjacima koji se bave individualnim i grupnim savjetodavnim radom s učenicima osnovnih, odn. srednjih škola, njihovim roditeljima i učiteljima.

Prikazuje se pregled stručnih usavršavanja s datumima radionica te imenima predavačica i njihovim fotografijama
Foto: AMPEU

3. Online radionica: „Kako napraviti karijerni plan? (srednja škola)"; predavačica: dr. sc. Darja Maslić Seršić, Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Kome je namijenjeno: stručnim suradnicima psiholozima i pedagozima u srednjim školama

Termin: utorak | 01. ožujka 2022.| 13.00 - 14.45

Prijave: https://forms.office.com/r/WL6uEC5Jyp

Opis radionice: Cilj radionice je upoznati polaznike s elementima i tehnikom izrade karijernog plana te njegovom svrhom u poticanju karijerne zrelosti srednjoškolaca. Radionica je zamišljena kao interaktivni vodič za kreiranje karijernog plana – otkrivanje vrijednosti i potreba koje učenik želi ostvariti kroz buduću kroz radnu ulogu, stvaranje dugoročne profesionalne vizije te njenu razradu kroz srednjoročne i kratkoročne cijeve. Posebna pažnja bit će posvećena motivacijskim, kognitivnim i socijalnim preprekama na koje učenici nailaze u osmišljavanju vlastitog karijernog puta te individualnim i grupnim tehnikama podrške.

4. Online radionica: „Aktivno traženje posla: pisanje molbe za posao i životopisa (za strukovne škole)"; predavačica: doc. dr. sc. Maja Parmač Kovačić, Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Kome je namijenjeno: stručnim suradnicima psiholozima i pedagozima strukovnih škola

Termini (2 susreta po 2 sata):

četvrtak i petak | 17. - 18. ožujka 2022.| 12:30 - 14:30

četvrtak i petak | 24. - 25. ožujka 2022.| 12:30 - 14:30 (ponovljena edukacija)

Prijave: https://forms.office.com/r/jgA1pxRpcJ (radionica 17. - 18. ožujka 2022.)

https://forms.office.com/r/3bn62bQkpf (radionica 24. - 25. ožujka 2022.)

Opis radionice: Aktivno traženje posla na suvremenom tržištu rada izazov je s kojim se susreće veliki broj učenika nakon završene strukovne škole. Neovisno o vrsti kvalifikacije, ovo je proces koji od većine pojedinaca zahtijeva proaktivno nošenje s nepredvidljivim situacijama nad kojima osobe često nemaju veliku mogućnost kontrole i utjecaja. U okviru ove radionice saznat ćete koja je razlika između aktivnog i pasivnog traženja posla te kako aktivno tražiti posao (kako napraviti dobru pripremu, koje portale za oglašavanje radnih mjesta treba pratiti, kako koristiti društvene mreže prilikom traženja posla te kako se bolje „umrežiti“ kako bi se povećala vjerojatnost uspjeha u potrazi za poslom). U okviru ove radionice polaznici će dobiti osnovne smjernice za pisanje molbe za posao i životopisa. Osim toga, kroz vlastito iskustvo pisanja molbe za posao te primjere napisanih molbi i životopisa, polaznici će se upoznati s karakteristikama dobro i loše napisanih molbi i životopisa, što će im biti od pomoći za rad s učenicima koji se spremaju na traženje posla.

Napomena: Prijave na radionice odvijat će se putem online obrazaca dostupnih u opisu pojedine edukacije. Sudionicima će nakon odslušane edukacije biti izdana potvrda o sudjelovanju putem sustava EMA. Napominjemo da je broj sudionika ograničen, a u slučaju odustajanja od edukacije, molimo da nam pošaljete kratki mail na euroguidance@ampeu.hr, kako bismo Vas uklonili iz evidencije sudionika i time oslobodili mjesto za druge zainteresirane kolege. Potvrde o zaprimanju prijava uz detaljne informacije o sudjelovanju bit će poslane dan prije datuma održavanja edukacije.

Organizator radionica je Euroguidance centar Hrvatska - europska inicijativa koja djeluje u okviru Agencije za mobilnost i programe Europske unije s ciljem poticanja stručnog usavršavanja i međunarodne mobilnosti stručnjaka iz područja profesionalnog usmjeravanja u Hrvatskoj te promicanja mogućnosti u okviru programa Erasmus+. U organizaciji edukativnih događanja za stručne suradnike već dugi niz godina ostvarujemo odličnu suradnju s predavačicama s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, posebice u izvođenju Seminara o profesionalnom usmjeravanju za psihologe i pedagoge, izradi publikacija i suradnje na brojnim događanjima na temu profesionalnog usmjeravanja i karijernog savjetovanja.

Kontakt:

Mia Trcol, Euroguidance/ Agencija za mobilnost i programe Europske unije

e-mail: euroguidance@ampeu.hr