Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Mogućnosti u području obrazovanja odraslih za Erasmus+ projekte

Erasmus+ aktivnosti u području obrazovanja odraslih otvorene su svim organizacijama koje provode opće, nestrukovno obrazovanje odraslih osoba, od umirovljenika preko nezaposlenih do osoba s manje mogućnosti. Obrazovanje ranjivim skupinama u društvu pruža priliku za kvalitetniji život, a upravo to je jedan od prioriteta programa Erasmus+.na odrasle osobe s manje mogućnost.

Erasmus+ aktivnosti u području obrazovanja odraslih otvorene su svim organizacijama koje provode opće, nestrukovno obrazovanje odraslih osoba kao što su pučka otvorena učilišta, knjižnice, muzeji, centri za kulturu, ustanove za obrazovanje odraslih, ustanove i udruge koje provode programe obrazovanja usmjerene na odrasle osobe s manje mogućnosti te druge organizacije koje u aktivnosti općeg obrazovanja uključuju odrasle osobe, bilo da se radi o formalnom, neformalnom ili informalnom obrazovanju odnosno učenju.

Ove će se jeseni moći prijaviti projektni prijedlozi u okviru Ključne aktivnosti 1 (Mobilnost u svrhu učenja), u sklopu koje se nude mogućnosti za mobilnost osoblja zaposlenog u organizaciji za obrazovanje odraslih i mobilnost polaznika s manje mogućnosti koji pohađaju programe obrazovanja odraslih u organizaciji prijaviteljici. Prijave će biti moguće i u okviru Ključne aktivnosti 2 - Mala partnerstva, koja su osmišljena kako bi olakšala pristup programu organizacijama i pojedincima koji do sada nisu sudjelovali u Erasmusu ili su još nedovoljno osnaženi za provedbu projekata Suradničkih partnerstava. Mala partnerstva stoga karakteriziraju niži iznosi bespovratnih sredstava za organizacije, kraće trajanje i jednostavniji administrativni zahtjevi.

Rokovi za prijavu projektnih prijedloga programa Erasmus+ u području obrazovanja odraslih ove jeseni su sljedećI:

Mobilnost u svrhu učenja za pojedince (KA122-ADU)

5. listopada u 12.00

Mala partnerstva (KA210-ADU)

3. studenoga u 12.00

Osim navedena dva roka, otvoren je i natječaj za akreditacije Erasmus 2021. u području odgoja i općeg obrazovanja, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i obrazovanja odraslih s rokom za prijavu 19. listopada 2021. godine. Više o natječaju za akreditacije Erasmus 2021.

Prijavni obrasci - obrazovanje odraslih.

Natječajna dokumentacija 2021.

Potpora pri prijavi 2021. / Upute za prijavitelje i informacije o mogućnostima savjetovanja.