Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Nagrade za #GreenErasmusMoments fotografije i video osvojile tri studentice

Studentska udruga ESN Hrvatska u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe EU (AMPEU) odabrala je dvije najbolje fotografije i video u sklopu nagradnog natječaja “Green Erasmus Moments“ 2022. Tema ovogodišnjeg natječaja bila je „zeleni Erasmus+“ budući da je to jedna od tri glavna fokusa novog Erasmus+ programa 2021. - 2027. Fotografije/videa koje su se razmatrale prikazivale su situacije “zelenih” aktivnosti i navika tijekom mobilnosti. Nagrađene studentice dobitne fotografije i video objavile su na svojim privatnim profilima na društvenim mrežama.

I 2023. godine nagrađujemo kreativne erasmusovce! Sudjeluj u foto/video natječaju Erasmus+ Skills4Life i osvoji tablet te druge vrijedne nagrade.

Fotografijom s Erasmus prakse u Nizozemskoj za vrijeme pandemije, Marina Pavlić osvojila je prvu nagradu - električni romobil.

Klupica i bicikl u prirodi
Screenshot Instagram

Drugoplasirana Mia Lovreković objavila je svoj kreativan video izrade torbe, a sve kako bi izbjegla upotrebu plastike i tako osvojila poklon bon Iglu Športa u iznosu od 1000 HRK. #reuse ♻️💚

Prenamjena majice u pamučnu vrećicu
Screenshot TikTok

Treća nagrada poklon-paket promotivnih materijala Agencije za mobilnost i programe Europske unije, pripala je Ivoni Kovačić koja je objavila svoju fotografiju planinarenja na mobilnosti u okviru programa Erasmus+.

Ivona Kovačić na planinarenju
Screenshot Instagram

Stručni žiri je prilikom odabira najboljih ostvarenja vodio računa o trima ključnim kriterija. Prvo da fotografija ili video zadovoljava formalne uvjete natječaja, zatim da je odgovarajuće kvalitete te da je usklađena s temom „zelenog Erasmusa“.

Nagrađene fotografije prema mišljenju stručnog žirija najbolje dočaravaju situacije “zelenih” aktivnosti i navika tijekom mobilnosti u okviru programa Erasmus+ koji generacijama studenata mijenja živote, širi vidike i povećava zapošljivost budući da je mobilnost odlična prilika za studiranje, osposobljavanje, učenje jezika i stjecanje radnog i životnog iskustva.

Čestitamo autoricama nagrađenih fotografija i videa! Hvala svim sudionicima na objavljenim fotografijama (i videima).