Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Neki erasmusovci već su osmislili događanja za Dane Erasmusa. A što vi planirate?

Prva ovogodišnja događanja u Hrvatskoj već su upisana na međunarodnu kartu Dana Erasmusa koji će se održati 13., 14. i 15. listopada 2022.! Pridružite se i vi, osmislite svoj događaj i iskoristite priliku za predstavljanje rezultata vaših projekata i Erasmus iskustava!

Do sada prijavljena događanja u sklopu Dana Erasmusa odnose se na predstavljanje projekata povezanih s temama uključivanja i raznolikosti, ekologije, digitalnih tehnologija u obrazovanju i slično, što su sve prioriteti programa Erasmus+ u razdoblju do 2027. Izdvajamo neke od događanja upisanih na međunarodnu #ErasmusDays kartu!

Osnovna škola braće Radića Pakrac organizira događaj Učimo i napredujemo s Erasmusom na temu ekologije, zdravlja i uključivanja i raznolikosti. S učenicima će održati radionice izrade tradicionalnih prehrambenih proizvoda (sušenog voća, sokova, džemova), a u njih će uključiti učenike s poteškoćama u učenju.

Crtež djevojčice i dječaka koji u rukama drže srce u kojemu su nacrtane zastave različitih država

Ekonomska i trgovačka škola u Dubrovniku će organizirati predstavljanje iskustva i zanimljivosti u provedbi Erasmus+ projekata od 2014. godine do danas, među ostalim i na temu uključivanja i raznolikosti. Ciljna skupina su učenici osmih razreda sa svojim razrednicima, sadašnji učenici i njihovi roditelji, nastavnici škole, članovi Školskog odbor, predstavnici Agencije za mobilnost i programe EU, predstavnici osnivača i predstavnici medija.

Sportsko učilište PESG Zagreb će predstaviti projekt „Better Tomorrow“ za povećanje jezičnih kompetencija romske nacionalne manjine, odnosno rezultate projekta (istraživanje, nastavni plan za povećanje jezičnih kompetencija, pojmovnik te inovativnu web platformu).

Dvije žene i tri muškarca poziraju držeći zastavu

Ekonomska i turistička škola Daruvar organizira radionice pod nazivom „Learning with digital photography“ namijenjene učenicima škole. Imat će priliku naučiti više o mogućnostima digitalne fotografije i aplikacija stječući neke vještine koje će im koristiti u budućem životu. Od učenika se očekuje razvijanje digitalnih i ICT vještina, vještina timskog rada, usavršavanje jezičnih i komunikacijskih vještina te razvijanje kritičkog mišljenja.

Srednja škola Tina Ujevića u Vrgorcu obilježit će Dane Erasmusa radio intervjuem i podcastom. Erasmus projektno iskustvo će predstaviti gostujući na Radiju Biokovo i odgovarajući na pitanja slušatelja. Također će snimiti tematski Erasmus podcast kojega će objaviti na mrežnoj stranici škole.

Sudionici Erasmus+ projekata koje provodi Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar, predstavit će svoja iskustva ostalim učenicima i nastavnicima škole. Također će biti predstavljeni novoodobreni projekti kako bi privukli i motivirali i ostale na sudjelovanje.

Fakultet agrobiotehničkih znanosti u Osijeku iskoristit će Dane Erasmusa za predstavljanje studijskog programa Digitalna poljoprivreda. Studenti će podijeliti svoja iskustva s Erasmusa, a gostujući profesor iz SAD-a će predstaviti upotrebu novih tehnologija u poljoprivredi. Pozivaju sve zainteresirane studente i gostujuće inozemne profesore da dođu na Dane Erasmusa i informiraju se!

Polje fotografirano iz zraka

Na događanju naziva „Sharing experience“ dvije nastavnice Srednje škole Prelog će predstaviti svoje iskustvo iz Španjolske tijekom Erasmus projekta objavom tekstova i fotografija na tu temu.

Dani Erasmusa su godišnja proslava programa Erasmus+, najvećeg programa Europske unije namijenjenog obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu, a ove je godine u znaku dvostrukog jubileja, 35. rođendana Erasmusa i Europske godine mladih. Tijekom tih dana bivši i sadašnji korisnici programa Erasmus+ održavaju razna događanja kako bi predstavili svoja iskustva i rezultate projekata ili pak proveli dio projektnih aktivnosti. Sva događanja, bez obzira na vrstu, opseg, format (online ili fizički) su dobrodošla!

Planirana događanja je potrebno upisati na pretraživu međunarodnu kartu događanja.

#ErasmusDays će se održati šestu godinu zaredom u cijelom svijetu. Prošle je godine održano 5.700 događanja u 67 zemalja svijeta, a u Hrvatskoj rekordnih 175 događanja!

Obilježimo Erasmusov 35. jubilej novim nacionalnim rekordom po broju organiziranih događanja!

ERASMUSDAYS LOGO 2022