Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Veliki interes za studiranje u Hrvatskoj na najvećem europskom sajmu obrazovanja u Barceloni

Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU) u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja predstavila je inicijativu Study in Croatia od 13. do 16. rujna u Barceloni, na najvećem i najpoznatijem europskom sajmu i konferenciji posvećenim internacionalizaciji obrazovanja - European Association for International Education - (EAIE). Na sajmu su izlagali predstavnici 12 visokih učilišta iz Hrvatske koji su promovirali mogućnosti studiranja u Hrvatskoj. Ako je suditi prema posjećenosti hrvatskog štanda, u narednom se razdoblju može očekivati porast broja stranih studenata u Hrvatskoj

Hrvatska delegacija na sajmu obrazovanja u Barceloni ispred štanda Study in Croatia
Hrvatska delegacija na sajmu obrazovanja u Barceloni ispred štanda Study in Croatia @AMPEU

Sajam i konferenciju prati nekoliko tisuća sudionika iz cijelog svijeta uključenih u internacionalizaciju visokog obrazovanja. Na zadovoljstvo hrvatske delegacije štand inicijative Study in Croatia iznimno je dobro posjećen. Predstavnici 12 visokih učilišta iz Zagreba, Splita i Dubrovnika imaju pune ruke posla, održavaju sastanke, sklapaju nove međunarodne suradnje, sudjeluju na radionicama i predavanjima te se umrežavaju s brojim sudionicima i promoviraju hrvatsko visoko obrazovanje i mogućnosti studiranja u Hrvatskoj.

U četvrtak 15. rujna 2022. ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU, mr. sc. Antonija Gladović na sesiji Whats new in Croatia predstavila je novosti u području visokog obrazovanja i istraživanja u Hrvatskoj. Posebno je naglasila važnost inicijative Study in Croatia koja provodi aktivnosti za privlačenje stranih studenata u našu zemlju i pozvala sve okupljene da dođu na zajednički štand Study in Croatia, upoznaju 12 visokih učilišta koji se predstavljaju i uspostave kontakte i potencijalne suradnje koje će pridonijeti daljnoj internacionalizaciji hrvatskog visokog obrazovanja.

strani posjetitelji na hrvatskom štandu Study in Croatia u Barceloni proučavaju materijale o mogućnostima studiranja u Hrvatskoj
@AMPEU

EAIE najveći je i najpoznatiji europski sajam i konferencija posvećen internacionalizaciji visokog obrazovanja. Okuplja visoka učilišta, specijalizirane agencije aktivne u području internacionalizacije (marketing & recruitment agencije i sl.), nacionalne agencije (poput AMPEU-a) itd.. Cilj je ove manifestacije potpomoći umrežavanje stranih visokih učilišta, sklapanje novih partnerstava i jačanje prisutnosti u području internacionalizacije visokog obrazovanja.

Za razliku od drugih sajmova, EAIE ne okuplja strane studente zainteresirane za studiranje u inozemstvu, već profesionalce u području međunarodne suradnje.

Program uključuje interaktivne radionice i predavanja, networking događanja te inspirativna predavanja.