Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Rekordni proračun natječaja za Erasmus+ Europska sveučilišta 2023.

Europska komisija objavila je četvrti poziv Europskim sveučilištima u okviru programa Erasmus+ s rekordnim ukupnim proračunom od 384 milijuna eura.

Vizual inicijative Europska sveučilišta

Inicijativa Europskih sveučilišta obuhvaća sve obrazovne, istraživačke, inovacijske i služenje društvu misije institucija visokog obrazovanja. Ove suradnje imaju različite modele sustavne, strukturne i održive transnacionalne suradnje koji jačaju kvalitetu, izvedbu, privlačnost i međunarodnu konkurentnost visokog obrazovanja diljem Europe, za dobrobit svojih studenata i osoblja promičući naše demokratske vrijednosti.

Poziv za Erasmus+ Europska sveučilišta sada je otvoren za sudjelovanje visokoškolskih ustanova iz svih zemalja Zapadnog Balkana kao punopravnih partnera u savezima.

Također, Pečat izvrsnosti bit će dodijeljen projektnim prijedlozima koji su ocijenjeni kao visokokvalitetni (iznad 80 bodova), ali koji se ne mogu financirati u okviru Erasmus+ zbog nedostatka raspoloživog proračuna. Pečat je oznaka kvalitete koja prepoznaje kvalitetu dotičnih prijedloga i pomaže im u traženju alternativnog izvora financiranja na nacionalnoj razini.

Struktura poziva
Poziv je strukturiran oko dvije teme:

Tema 1: Intenziviranje postojeće duboke institucionalne transnacionalne suradnje
Ova tema poziva pružit će potporu već postojećim dubokim institucionalnim savezima transnacionalne suradnje uključujući, ali ne ograničavajući se na saveze Europskih sveučilišta odabranih u sklopu poziva za dostavu prijedloga programa Erasmus+ 2020. Cilj je nadograditi do sada ostvarenu institucionalnu suradnju te dodatno produbiti, intenzivirati i proširiti učinkovitost ove postojeće suradnje kako bi se napredovalo prema dugoročnoj viziji „Europskih sveučilišta”. Nova visoka učilišta imaju priliku pridružiti se ovim postojećim savezima kao punopravni partneri.

Tema 2: Razvoj nove duboke institucionalne transnacionalne suradnje
Ova tema poziva pružit će podršku kandidatima koji žele uspostaviti novu duboku institucionalnu transnacionalnu suradnju u novom savezu 'Europskih sveučilišta'.

Prijava
Pronađite Poziv za dostavu prijedloga za Erasmus+ Europska sveučilišta 2023. na portalu EU-a za financiranje i natječaje.

Rok
Rok za podnošenje prijava je 31. siječnja 2023. godine.

Povjerenstvo održava otvoreni informativni webinar za potencijalne prijavitelje koji će se održati 15. studenoga. Program webinara bit će dostupan na istoj mrežnoj stranici uskoro.