Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Saznaj sve o studentskim mobilnostima na Erasmus festivalu

Ako razmišljaš o odlasku na studij u inozemstvo, Erasmus+ razmjenu, Work&Travel ili jednostavno želiš upoznati internacionalne studente i s njima porazgovarati – ESN Zagreb i ESN Hrvatska imaju pravu stvar za tebe: Erasmus festival, koji će se održati od 16. do 18. svibnja u Zagrebu.

Natpis Erasmus Festival
Foto: ESN Zagreb

Erasmus studentska mreža (ESN) nizom aktivnosti i inicijativa pridonose obogaćivanje društva kroz integraciju međunarodnih studenta u lokalne zajednice, istovremeno radeći na tome da one budu privlačnije i inkluzivnije za mlade. Erasmus Student Network (ESN) Zagreb, jedna od podružnica najveće europske studentske organizacije Erasmus Student Network koja predstavlja ključnu volontersku studentsku organizaciju u međunarodnom visokom obrazovanju u Europi i ESN Hrvatska sredinom svibnja, točnije od 16. do 18. svibnja organiziraju Erasmus Festival!

Uz to što već deset godina rade na stvaranju sadržaja za internacionalne studente, uz potporu Sveučilišta u Zagrebu, pomažu i lokalnim studentima koji žele iskusiti čari mobilnosti, stoga će ovaj trodnevni događaj biti sjajna prilika za sve zainteresirane koji žele saznati sve što ih zanima o mobilnosti.

U okviru prvoga dana na Sajmu mobilnosti, posjetitelji će na raznim štandovima moći razgovarati s osobama koji se bave organizacijom raznih vrsta mobilnosti u trajanjima od jednog tjedna, pa sve do godine dana. Također, ako nekog zanimaju Erasmus prakse i kako pronaći pravu tvrtku za sebe, organizirano je i predavanje sa svim potrebnim informacijama. Za one koji gaje interes za čuti kakav je studentski život u Estoniji ili kako odabrati strano sveučilište ako su dvopredmetni studenti, odgovore nudi događaj Meet&Greet: Erasmus 101 s čak 25 govornika.

Organizatori su za natjecateljski nastrojene posjetitelje pripremili i internacionalni pub kviz, a rekreativce treći dan čeka odbojka, košarka i nogomet na Jarunu. Za kraj, ističu da se zadnji dan Erasmus Festivala hoda Tkalčom te se nakon toga ide u Ritam Grada na plesanje uz najbolje glazbene hitove.

Sva dodatna pitanja moguće je postaviti putem društvenih mreža (Facebooka i Instagrama) ESN Hrvatske i ESN Zagreba i tako saznati detalje u vezi razmjene i nadolazećeg Erasmus Festivala!