Prilagodba stranice
 • Crna slova
 • Bijela slova
 • Zadane boje
 • Manja slova
 • Veća slova
 • Zadana slova
 • Font za disleksiju
 • Zadani Font
en

Članska iskaznica za Erasmus obitelj

Vizual za Erasmus akreditacije

Erasmus akreditacija

Kako bi se sudionicima olakšalo sudjelovanje u programu Erasmus+, osmišljena je Erasmus akreditacija, svojevrsna članska iskaznica za Erasmus obitelj.

Dobivanje akreditacije nije uvjet za sudjelovanje u programu, ali omogućuje jednostavnije sudjelovanje i trajni pristup financiranju temeljen na višegodišnjem Erasmus planu ustanove (organizacije) i Erasmusovim standardima kvalitete. Dostupna je u svim područjima.

Prethodno sudjelovanje nije uvjet: za Erasmus akreditaciju može se prijaviti i organizacija bez iskustva u programu. Prijaviti se možete svake godine, a dodijeljena akreditacija traje do kraja programa (do 2027. godine).

Nositelj akreditacije i dalje će se svake godine prijavljivati za dodjelu sredstava za projekte, no prijavni je obrazac znatno jednostavniji: potrebno je samo navesti koje se aktivnosti planiraju i koliko će se sudionika uključiti.

Ako vaša organizacija djeluje u više područja provedbe programa, potrebno je zatražiti akreditaciju u svakom području zasebno.

Postoje manje razlike u obrascima i prihvatljivim prijaviteljima:

 • za područje mladih
 • za područje predškolskog i općeg odgoja i obrazovanja, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te obrazovanja odraslih


Erasmus povelja u visokom obrazovanju

Erasmus povelja u visokom obrazovanju (Erasmus Charter for Higher Education, ECHE) naziv je akreditacije u području visokog obrazovanja i preduvjet je sudjelovanja visokih učilišta u Erasmus+ projektima u području visokog obrazovanja. Dodjeljuje se za cijelo trajanje programa Erasmus+ do 2027.

Poziv na podnošenje prijedloga za dodjelu Povelje organizira se jednom godišnje, a za razliku od akreditacije u ostalim područjima, za dodjelu Povelje visoka učilišta prijavljuju se izravno Europskoj komisiji, odnosno njezinoj Izvršnoj agenciji za obrazovanje i kulturu (EACEA). Natječaj za prijavu za dodjelu Povelje obično se otvara u travnju. Prijava se vrši putem Funding & Tender Opportunities Portala, a više informacija o Povelje možete pronaći na mrežnim stranicama Europske komisije.

Smjernice za Eramus povelju u visokom obrazovanju (Erasmus Charter for Higher Education 2021-2027 Guidelines)

Primjer Erasmus povelje u visokom obrazovanju

Koraci za sudjelovanje

U PROGRAMU ERASMUS+

Prije projekta

u donjem lijevom kutu nalaze se dva oblaka za tekst koji su crnom crtom povezani sa žaruljom s desne strane ilustracije.

Upoznajte mogućnosti koje vam se nude

Doznaj Više

Prijava projekta

Ilustracija muškarca koji nešto zapisuje u bilježnicu

Doznajte kako prijaviti projekt

Doznaj Više

Provedba projekta

Ilustracija poruka u oblačićima.

Pronađite ugovornu dokumentaciju

Doznaj Više

Diseminacija i korištenje rezultata

Ilustracija grupe ljudi različitih zanimanja.

Učinite projekt vidljivim

Doznaj Više