Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Eurodesk

Plava pozadina sa krugom u sredini u kojemu je fotografija dvije žene i jednog muškarca. Sjede za stolom, u rukama drže olovke, ispred njih su otvorene knjige i razgovaraju

Započni svoju europsku avanturu s Eurodeskom! Pomoći ćemo ti pronaći pravu priliku!

Eurodesk

Eurodesk nudi besplatno savjetovanje i provjerene informacije o prilikama za volontiranje, putovanja, stažiranja, studiranja i razmjena i o brojnim drugim prilikama.

Eurodesk je besplatni europski informacijski servis za mlade! Naša misija je podići svijest mladih o prilikama za mobilnost i ohrabriti ih da postanu aktivni građani, što znači da ti Eurodesk nudi besplatno savjetovanje i provjerene informacije o prilikama za volontiranje, putovanja, stažiranja, studiranja i razmjena i o brojnim drugim prilikama koje nude europski programi Erasmus+ i Europske snage solidarnosti, ali i drugi međunarodni programi.

Kako bismo bili što uspješniji u našoj misiji, u Hrvatskoj surađujemo s 16 „multiplikatora“ – lokalnih partnera koji informiraju mlade na lokalnoj razini širom Hrvatske. Multiplikatori su uglavnom udruge za mlade koji organiziraju razna događanja i vode info-point tako da su ti uvijek na raspolaganju za pitanja.

Ali to nije sve! Eurodesk Hrvatska je dio velike europske mreže Eurodesk koja ima preko 1500 multiplikatora kojima se također možeš javiti ako te zanimaju konkretne informacije za neku drugu zemlju!

Saznaj načela Eurodeska

Pronađi Eurodesk multiplikatore

Eurodesk nacela
Žuti krug u sredini u kojem piše "Eurodesk u brojkama", oko njega su bijeli krugovi s brojčanim podacima koji su povezani sa žutim krugom bijelim crtama.

Eurodeskova baza prilika

Ilustracija laptopa pored kojega su oblačići za tekst, a ispred ekrana se nalaze crveni, žuti i bijeli papir jedan ispred drugoga. Na bijelom papiru nalaze se crte koje označavaju tekst i pored svakog je crveni kvadrat sa kvačicom.

Ovdje možeš naći prilike za volontiranje, studiranje, prakse, natječaje i drugo... Sretno!

Doznaj Više

Europski portal za mlade

Ilustracija jednog muškarca i dvije žene koji u rukama drže oblačiće za tekst.

Tu se možeš inspirirati pričama vršnjaka koji su sudjelovali na Erasmus+ aktivnostima!

Doznaj Više

Karta Eurodesk multiplikatora

Ilustracija dviju osoba od kojih jedna stoji na dnu stepenica, a druga se spušta niz stepenice i pružaju si ruke

Pronađi multiplikatora u Hrvatskoj ili Europi. Oni ti mogu pomoći sa savjetom i informacijom o europskim prilikama.

Doznaj Više

Suradnja s Eurodeskom

u donjem lijevom kutu nalaze se dva oblaka za tekst koji su crnom crtom povezani sa žaruljom s desne strane ilustracije.

Radiš s mladima i zanima te kako ti Eurodesk može pomoći?

Javi nam se

Sudjeluj u Erasmus+ programu

Program Erasmus+ omogućuje ti uključivanje u razne međunarodne projekte i aktivnosti radi učenja i stjecanja novih znanja, osobnih i profesionalnih vještina i kompetencija. Pored toga, Erasmus+ ti nudi i mogućnosti da se aktivno uključiš u društvo, angažiraš se u svojoj lokalnoj zajednici, pokreneš razne društveno-korisne inicijative ili se uključiš u kreiranje lokalnih, nacionalnih ili čak europskih prilika za mlade.

Sudjelovanje u Erasmus+ programu je besplatno, a program ti pokriva troškove puta i boravka.

Razmjene mladih

Ako imaš između 13 i 30 godina i želiš upoznati vršnjake iz drugih zemalja i zajedno s njima provoditi razne aktivnosti onda ne smiješ propustiti priliku sudjelovati u razmjenama mladih.

Troškovi sudjelovanja, puta, smještaja i hrane su pokriveni, na tebi je samo da želiš naučiti nešto novo, upoznati ekipu iz drugih zemalja i sudjelovati na aktivnostima.

Razmjene traju od 5 do 21 dan, a mogu se odvijati u Hrvatskoj ili u inozemstvu.

Na razmjenama možeš očekivati radionice, simulacije, debate, igranje uloga, kreativne aktivnosti, kulturne večeri, razne igre i upoznavnanje raznih jezika i kultura.

Prijavljuješ direktno organizacijama koje provode razmjene, a popis organizacija koje imaju odobrene projekte možeš naći ovdje.

Također, ako sam/a imaš ideju i želiš provesti projekt razmjene mladih, možeš se javiti nekoj organizaciji da ti pruži podršku pri prijavi i provedbi projekta. Saznaj kako.

Doznaj Više

Aktivnosti sudjelovanja mladih

U Aktivnosti sudjelovanja mladih se uključuješ ako te zanimaju demokratski procesi, kako se donose odluke, ljudska i druga prava, kako funkcioniraju institucije poput Europskog parlamenta ili se želiš uključiti u dijalog s donositeljima odluka.

Prijavljuješ direktno organizacijama koje provode ove Aktivnosti, a popis organizacija koje imaju odobrene projekte možeš naći ovdje.

Možeš i sam/a provesti Aktivnost sudjelovanja mladih, ali u tom slučaju pogledaj ovdje.

Doznaj Više

DiscoverEU

Jednostavan natječaj za 18-godišnjake u sklopu kojeg mogu dobiti besplatnu kartu za putovanje Europom vlakom!

Doznaj Više

Za studente

Erasmus+ ti nudi odlazak na studij ili stručnu praksu do 12 mjeseci. Ovo je otvoreno studentima svih razina studija (preddiplomska, diplomska, poslijediplomska). Možeš i kombinirati studij i stručnu praksu tijekom svog studija samo je važno da zbroj svih mobilnosti ne prelazi 12 mjeseci. Ako pohađaš integrirani studij, onda ukupno trajanje tvojih mobilnosti može trajati do čak 24 mjeseca.

Možeš dobiti mjesečnu stipendiju kojom pokrivaš dio troškova života u inozemstvu i dio troškova putovanja. Visina stipendije ovisi u koju zemlju želiš ići. Osim toga, tu su i posebni dodaci namijenjeni studentima u nepovoljnom položaju. Preporučujemo ti da se javiš Erasmus+ koordinatoru na svome visokom učilištu i saznaš kad je sljedeći natječaj, što ti treba za prijavu, kako odabrati ustanovu u kojoj ćeš provesti svoju mobilnost i još puno toga!

Doznaj Više

Ostali programi za studente

Erasmus Mundus je integrirani međunarodni studijski program koji provode međunarodni konzorsciji visokih učilišta iz raznih zemalja. Izvrsnim studentima iz cijelog svijeta Erasmus Mundus združeni diplomski studiji omogućuju posebne EU stipendije kojima pokrivaju životne i putne troškove te troškove sudjelovanja tijekom trajanja cijeloga diplomskog studija. Više informacija potražite na stranici Europske komisije.

CEEPUS ti nudi priliku na inozemnom visokom učilištu provedeš semestar ili dva ili odeš radi istraživanja za svoj završni rad, a možeš i odraditi stručnu praksu dok studiraš. Možeš dobiti stipendiju koja pokriva životne troškove. Uvjete, popis zemalja u koje možeš ići te vrstu stipendije pronađi na CEEPUS stranici.

Bilateralni program akademske mobilnosti nudi ti različite vrste stipendija (studij, usavršavanje, istraživački boravak, ljetni jezični tečajevi) koje se razlikuju od države do države. Većina stipendija obuhvaća mjesečnu financijsku potporu, studentski smještaj i zdravstveno osiguranje. Više informacija o uvjetima prijave, zemljama u koje možeš ići i kako se prijaviti možeš potražiti na AMPEU mrežnim stranicama.