Prilagodba stranice
 • Crna slova
 • Bijela slova
 • Zadane boje
 • Manja slova
 • Veća slova
 • Zadana slova
 • Font za disleksiju
 • Zadani Font
en

Prijavite se na trening “Povećanje kvalitete u radu s mladima”

Agencija za mobilnost i programe Europske unije poziva vas da se prijavite na četverodnevni trening "Povećanje kvalitete rada s mladima" koji će se održati od 23. do 26. listopada u Rijeci.

Tri djevojke
Izvor fotografije: Unsplash

Zanima vas kako razviti projekt u sklopu aktivnosti “Mobilnost osoba koje rade s mladima”? Želite li se inspirirati primjerima organizacija koje su unaprijedile svoj rad s mladima? Želite li saznati više o mogućnosti da vaša organizacija razvije nova partnerstva, sudjeluje u studijskim posjetama ili sudjeluje u praćenju rada druge organizacije (job-shadowing) kroz Erasmus+ program?

Ako ste na bilo koje od ovih pitanja odgovorili potvrdno, onda je ovaj trening za vas!

Povećanje kvalitete rada s mladima četverodnevni je trening kojemu je cilj upoznati sudionike s aktivnosti "Mobilnost osoba koje rade s mladima" te ih osnažiti za prijavu projekata u budućnosti.

Trening se provodi drugi put, nakon uspješno održanog treninga u listopadu 2022. godine, a na kojemu je sudjelovalo 25 predstavnika/ca organizacija civilnog društva. Ovaj je trening osmišljen na temelju upitnika kojeg je u lipnju 2022. godine provela Agencija za mobilnost i programe Europske unije, a kojeg je popunilo preko 120 organizacija iz cijele Hrvatske. Stoga će se tijekom treninga posebna pažnja staviti na sljedeće aspekte i tematske cjeline: rad s mladima, aktivnost mobilnost osoba koje rade s mladima, mogući formati, predstavljanje primjera dobre prakse, rad na kvalitativnim aspektima projekata i umrežavanje organizacija.

Na treningu će se koristiti neformalne metode poučavanja, a poseban fokus će se staviti na razvoj projektnih prijedloga i upoznavanje s obrascem za prijavu.

Specifični ciljevi:

 • upoznati sudionike s pojmom rada s mladima, njegovim položajem u Hrvatskoj te trenutnom situacijom;
 • analizirati svoj vlastiti rad s mladima u organizaciji, kao preduvjet prijave za projekte osoba koje rade s mladima;
 • informirati sudionike o mogućnostima aktivnosti Mobilnosti osoba koje rade s mladima te ključnim karakteristikama;
 • upoznati sudionike s fazama projektnog ciklusa;
 • analizirati projekt kroz različite segmente: potrebe, ciljevi, sudionici, partnerstva, priznavanje kompetencija, evaluacija, follow-up, održivost i diseminacija;
 • predstaviti primjere dobre prakse u području Mobilnosti osoba koje rade s mladima (job shadowing, treninzi, study visit, izgradnja partnerstva).

O aktivnosti “Mobilnost osoba koje rade s mladima”
Ključna aktivnost 1: Mobilnost osoba koje rade s mladima omogućava organizacijama da dobiju potporu za provođenje projekata koji se sastoje od jedne ili više aktivnosti učenja za profesionalni razvoj osoba koje rade s mladima i njihove organizacije. Neke od aktivnosti učenja uključuju studijske posjete, job shadowing (praćenje rada), umrežavanje organizacija, tečajeve osposobljavanja koji pomažu u razvoju kompetencija te seminare i radionice kojima se posebno podupiru prikupljanje znanja i razmjena najbolje prakse.

Ciljana skupina
Trening je namijenjen organizacijama koje nemaju ili imaju manje iskustva u Ključnoj aktivnosti 1: Mobilnost osoba koje rade s mladima, a koji žele dobiti informacije o samoj aktivnosti, formatima i izgledu prijavnih obrasca.

Troškovi
Agencija za mobilnost i programe Europske unije pokrit će troškove sudjelovanja za sve odabrane sudionike.
Više informacija o pravilima sudjelovanja na TCA aktivnostima i refundaciji troškova potražite u Vodiču za prijavitelje TCA aktivnosti.

Važna napomena za putovanje
Sama aktivnost ima za cilj smanjiti ekološki otisak. To znači da potičemo da se za prijevoz koriste održiviji oblici javnog prijevoza.

Prijava
Svi zainteresirani sudionici mogu se prijaviti za sudjelovanje putem prijavnog obrasca.
Rok za prijavu na trening je 10. rujna 2023. godine.

Više informacija o samom treningu, uključujući program rada, možete pronaći na poveznici.

Za sva pitanja slobodno se javite na e-mail adresu: tca_mladi_net@ampeu.hr.