Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Stipendija za znanstveno istraživanje u Kanadi u akademskoj godini 2024./2025.

Institut Wirth za austrijske i srednjoeuropske studije Sveučilišta Alberta u Edmontonu, Kanada, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, objavio je natječaj za stipendiju za istraživanje u sklopu izrade doktorskoga rada u akademskoj godini 2024./2025.

ilustracija na temu stipendija koja prikazuje animirane likove mladih ljudi s knjigama, olovkama, globusom
@freepik

Stipendija je namijenjena istraživanju u sklopu izrade doktorskoga rada u akademskoj godini 2024./2025. u trajanju od osam (8) mjeseci, odnosno od 1. listopada 2024. do 31. svibnja 2025. godine, na Institutu Wirth za austrijske i srednjoeuropske studije Sveučilišta Alberta u Edmontonu, Kanada. Stipendija u iznosu od 27.600,00 CAD bit će isplaćena u jednakim mjesečnim ratama na kraju svakog mjeseca, počevši od listopada 2024. godine.

Od odabranoga kandidata očekuje se aktivno uključivanje u istraživanje vezano uz izradu doktorskoga rada, kao i sudjelovanje u kulturološkim, znanstvenim i akademskim djelatnostima Instituta, posebice u razvijanju veza s akademskim institucijama u Republici Hrvatskoj. Također se očekuje spremnost na suradnju s lokalnom hrvatskom zajednicom te uspostavljanje veze između hrvatske zajednice i fakulteta.

Na natječaj se mogu prijaviti mladi znanstvenici iz područja humanističkih znanosti, društvenih znanosti i umjetničkog područja. Kandidati moraju biti hrvatski državljani upisani na poslijediplomski studij na hrvatskom sveučilištu (pri kraju studija, pred izradom doktorskoga rada) i izvrsno se služiti engleskim jezikom u govoru i pismu. Prednost imaju oni kandidati koji znaju njemački jezik ili druge srednjoeuropske jezike te imaju objavljene znanstvenoistraživačke radove.

Sveučilište Alberta pozdravlja raznolikost i potiče na prijavu sve zainteresirane osobe, bez obzira na spol, koje ispunjavaju uvjete, uključujući i osobe s invaliditetom. Natječaj je objavljen na mrežnoj stranici Instituta Wirth za austrijske i srednjoeuropske studije Sveučilišta Alberta u Edmontonu.

Kandidati trebaju dostaviti kratak opis svoga istraživačkog projekta na engleskome jeziku (maksimalno 500 riječi), životopis te imena autora dviju preporuka, i to kao jedan dokument s imenom, prezimenom i zemljom uključenom u ime dokumenta (npr. Ana_Horvat_Croatia.PDF).

Prijavu treba dostaviti do 15. travnja 2024. godine e-poštom na sljedeće adrese:

Institut Wirth: c/o Dr. Alexander Carpenter (rawright@ualberta.ca);
Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH: Marija Crnić (marija.crnic@mzo.hr).

Direktor Instituta Wirth za austrijske i srednjoeuropske studije Sveučilišta Alberta u Edmontonu obavit će razgovor s kandidatima koji uđu u uži izbor u svibnju 2024. Kandidati koji uđu u uži izbor bit će obaviješteni e-poštom o datumu, vremenu i mjestu održavanja razgovora.

Odluka o rezultatu natječaja bit će objavljena u lipnju 2024. godine.