Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Stipendije MZO-a, AMPEU-a i Vlade SAD-a: Program Fulbright za akademsku godinu 2023./2024.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za mobilnost i programe EU-a i Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u RH objavljuju natječaj za stipendije programa Fulbright u akademskoj godini 2023./2024.

1. Stipendije za preddoktorska istraživanja u trajanju od dva semestra (9 mjeseci).

Stipendije (1.) su namijenjene kandidatima koji su stekli akademski naziv magistra znanosti ili ekvivalent te su u trenutku prijave upisani na poslijediplomski doktorski studij u RH.

Rok za prijavu: 30. svibnja 2022.

2. Stipendije za postdoktorska istraživanja u trajanju od jednog ili dva semestra (od 4 do 9 mjeseci).

Stipendije (2.) su namijenjene kandidatima koji su u trenutku prijave prethodno stekli akademski stupanj doktora znanosti.

Rok za prijavu: 1. rujna 2022.

Opći uvjeti:
Stipendije se dodjeljuju za istraživanje i usavršavanje na sveučilištima u SAD-u. Stipendije nisu namijenjene za razdoblje studija niti omogućuju stjecanje akademskoga naziva u SAD-u. Kandidati trebaju podnijeti dokaz o hrvatskom državljanstvu, zaposlenju u RH i znanju engleskoga jezika.

Više informacija o programu, detaljne upute i obrasci za online prijavu nalaze se na mrežnoj stranici Veleposlanstva SAD-a. Dodatno, na sljedećoj poveznici može se pronaći i objava natječaja na Facebooku Veleposlanstva SAD-a.

Pronađite i kontakt za dodatne informacije:

Public Diplomacy Section/Fulbright Program
fulbrightcroatia@state.gov

Razmatrat će se samo prijave s potpunom dokumentacijom.

Osim online prijave potrebno je dostaviti i dodatnu dokumentaciju. Dodatna dokumentacija učitava se elektronički izravno uz online prijavu do naznačenoga roka.

Budući stipendisti moraju biti svjesni kako epidemiološki uvjeti, dostupnost konzularnih usluga i prijevoza, kao i funkcionalnost američkih institucija i politika mogu utjecati na njihovu mogućnost putovanja u Sjedinjene Američke Države i sudjelovanja u programu.