Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Stipendije Slovačke Republike za ljetnu školu slovačkog jezika i kulture u 2022. godini

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji s Veleposlanstvom Slovačke Republike u Zagrebu, pozivaju na podnošenje prijava za stipendije Slovačke Republike za ljetnu školu slovačkog jezika i kulture u 2022. godini.

U okviru ovog poziva te hrvatsko-slovačke bilateralne suradnje, hrvatskim državljanima ponuđene su stipendije za ljetnu školu u organizaciji Filozofskoga fakulteta Sveučilišta Jana Amosa Komenskoga u Bratislavi, od 1. do 13. kolovoza 2022. godine – 5 mjesta.

U 2022. godini će se ljetna škola slovačkog jezika i kulture organizirati u virtualnom (online) obliku umjesto u klasičnom obliku (fizički).

Detaljne informacije o stipendijama dostupne su na mrežnim stranicama Filozofskoga fakulteta Sveučilišta Jana Amosa Komenskoga u Bratislavi.

Agencija za mobilnost i programe EU i Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH izabrat će i predložiti slovačkoj strani kandidate za stipendiju, a konačnu odluku o dobitnicama stipendije donijet će Ministarstvo obrazovanja, znanosti, istraživanja i sporta Slovačke Republike.

Prilikom evaluacije prijava i odabira kandidata koji će biti predloženi za stipendiju, prednost će se dati kandidatima koji studiraju slovački jezik i književnost.

Prijava za stipendiju treba sadržavati sljedeće dokumente, dostavljene u 1 primjerku na hrvatskome jeziku:

1. otisnut, ispunjen te potpisan on-line obrazac;
2. životopis (upotreba Europass formata je poželjna, no nije obavezna);
3. preslika valjane osobne iskaznice ili putovnice;
4. potvrda o upisu te prijepis ocjena trenutne razine studija;
5. motivacijsko pismo;
6. pismo preporuke profesora s matičnoga visokog učilišta.

Zainteresirani kandidati trebaju prijavu s cjelokupnom dokumentacijom dostaviti na adresu:

AGENCIJA ZA MOBILNOST I PROGRAME EUROPSKE UNIJE
Frankopanska ulica 26, 10 000 Zagreb,
s naznakom: 'Za jezične stipendije Slovačke'.

Rok za podnošenje prijave za stipendiju je 29. travnja 2022. godine.

NAPOMENA: Svi kandidati koji budu predloženi za stipendiju trebat će naknadno podnijeti prijavu i putem sustava za online prijavu Ministarstva obrazovanja, znanosti, istraživanja i sporta Slovačke Republike, o čemu će kandidati biti pravodobno obaviješteni.

Prijaviteljima su dostupne i korisne informacije za pripremu prijavne dokumentacije te odgovori na često postavljena pitanja.

Za sve pojedinosti i dodatne informacije zainteresirani kandidati mogu se obratiti Agenciji za mobilnost i programe EU-a na adresu elektroničke pošte: bilaterala@ampeu.hr.

Odjel za visoko obrazovanje - partnerske zemlje koji djeluje pri Agenciji za mobilnost i programe Europske unije obrađuje Vaše osobne podatke u svrhu prijave za stipendiju Slovačke Republike za ljetnu školu slovačkog jezika i kulture u 2022. godini.
Više o obradi osobnih podataka možete pročitati u Općoj obavijesti o obradi osobnih podataka.