Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Agencija na 18. Sajmu visokog obrazovanja i stipendija

Najveći obrazovni sajam u Hrvatskoj i regiji, Sajam visokog obrazovanja i stipendija (SAS), u organizaciji Instituta za razvoj obrazovanja (IRO) održat će se online u srijedu, 12. listopada od 12 do 18 sati. Cilj održavanja Sajma je učenicima, studentima, roditeljima i nastavnom osoblju predstaviti mogućnosti vezane uz financijsku potporu za studij u Hrvatskoj i inozemstvu, a Agencija za mobilnost i programe Europske unije će i ove godine sudjelovati kao jedan od glavnih izlagača.

Vizual za Sajam stipendija 2022.
Sajam stipendija 2022. - Institut za razvoj obrazovanja

Institut za razvoj obrazovanja SAS je godinama održavao na tri lokacije – u Zagrebu, Rijeci i Zadru, a ovogodišnji, 18. Sajam po redu ujedno je i treći po redu koji će se održati u virtualnom formatu. Izlagači su različite intitucije i organizacije poput državnih institucija, jedinica regionalne i lokalne samouprave, hrvatskih i inozemnih javnih te privatnih sveučilišta, veleučilišta i visokih škola, zatim veleposlanstava i stranih kultunih centara, privatnih tvrtki te zaklada.

Učenici i studenti te svi zainteresirani za nastavak obrazovanja u Hrvatskoj i inozemstvu na SAS-u mogu dobiti sve informacije o studijskim programima, uvjetima za upis, tečajevima i ispitima stranih jezika koji su potrebni za upis studija u inozemstvu i uslugama obrazovnog savjetovanja.

Također, mogu se pronaći informacije o programima stipendiranja i financijskih potpora za studij i rad u Hrvatskoj i inozemstvu. Posebno su zanimljive i mogućnosti za stručne prakse i razvoj karijere.

Uz izlagački dio SAS-a, sudionici se mogu pridružiti i popratnom programu, koji je rezerviran za aktualne teme vezane uz visoko obrazovanje i studij u inozemstvu.

Vizual za Sajam stipendija 2022.
Sajam stipendija 2022. - Institut za razvoj obrazovanja

Posebnost ovogodišnjeg Sajma jest da je naglasak stavljen na STEM područje. Za posjetitelje to znači da će imati priliku bolje upoznati STEM područje, konkretnije, aspekte koje to područje obuhvaća, a koji su u javnosti često manje vidljivi.

Više potražite na službenim mrežnim stranicama Instituta za razvoj obrazovanja i na Facebook stranici događanja.