Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Agencija za mobilnost i programe EU predstavila mogućnosti Erasmusa+ za sportsko osoblje

Informativni dan „Erasmus+ mogućnosti za sportsko osoblje“ održan je 18. siječnja 2023. u virtualnom formatu u organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Program Erasmus+ najveći je program Europske unije koji osim mogućnosti u području obrazovanja, osposobljavanja i mladih, nudi i mogućnosti u području sporta. Od 2014. javne i privatne organizacije organizacije u području sporta imaju u mogućnost kroz Erasmus+ projekte surađivati s inozemnim ustanovama, a od sada Erasmus nudi još jednu mogućnost, a to je Mobilnost sportskog osoblja.

„Ovi projekti omogućuju lokalnim sportskim klubovima da njihovi treneri i/ili ostalo sportsko osoblje provedu određeno vrijeme na usavršavanju u inozemstvu. Usavršavanje je moguće realizirati kroz praćenje trenerskih poslova kod domaćina ili kratkoročno treniranje sportaša nekog drugog kluba. Na taj način sportsko osoblje može poboljšati kompetencije, kvalifikacije i steći nove vještine kroz učenje i boravak u drugom sportskom klubu, a posljedično jačati sportsku organizaciju“, poručila je ravnateljica Agencije za mobilnost i programe Europske unije mr.sc. Antonija Gladović.

Ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU-a mr.sc. Antonija Gladović
Ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU-a mr.sc. Antonija Gladović

Sudionici Info dana imali su se priliku detaljnije upoznati s mogućnostima koje im je predstavila pomoćnica ravnatelja za programe EU u području mladih Sanja Posavec.

Također im je detaljno i kroz korake za ispunjavanje predstavljen obrazac za prijavu na natječaj za program Erasmus+ za 2023. Pogledajte snimku prezentacije:


Vezano uz dosadašnju provedbu Erasmus+ projekata u području sporta državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak je istaknuo da su prijavitelji iz Hrvatske posljednjih godina pri samom vrhu europskih zemalja.

Kroz program Erasmus+ hrvatskim korisnicima- odgojno-obrazovnim ustanovama, udrugama, poduzećima, gradovima, općinama i županijama, ali i ostalim javnim te privatnim organizacijama- u ovoj godini na raspolaganju je ukupno 38 milijuna eura. Do sada je mogućnosti programa iskoristilo više od 115.000 građana, a iskorištenost sredstava je gotovo 100%.

Prezentacije s Info dana dostupne su na poveznicama:

Galerija