Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

AMPEU sudjeluje na prestižnom međunarodnom sajmu obrazovanja

U okviru inicijative Study in Croatia, čiji je cilj privlačenje inozemnih studenata da upišu cjeloviti studij u RH, Agencija od 2. do 4. ožujka 2022. sudjeluje na trodnevnom virtualnom događanju koje je posvećeno visokom obrazovanju. Riječ je o godišnjem sajmu i konferenciji hibridnog formata u okviru kojeg će se održati 60 panela s preko 160 govornika iz 39 zemalja.

U krugovima se nalaze fotografije panelista EURIE konferencije
Foto: EURIE education summit

EURIE je međunarodna obrazovna izložba i konferencija koja za cilj ima proširenje znanja, mreža i mogućnosti suradnje za njene sudionike. Cilj konferencije je omogućiti razmjenu ideja, iskustva i najbolje prakse za internacionalizaciju visokog obrazovanja. Sudionicima se na ovaj način omogućuje poticanje partnerske suradnje, dogovaranje mogućnosti razmjene studenata, provođenje različitih istraživanja uz mogućnost rasprave o izazovima u visokom obrazovanju i trendovima i iznošenje prijedloga inovativnih rješenja. Konferencija je namijenjena dionicima u sektoru visokog obrazovanja, osobama iz međunarodnih tvrtki za studentske usluge, javnim agencijama za visoko obrazovanje, istraživanje i inovacije kao i jezičnim školama.

Agencija će na ovogodišnjem sajmu sudjelovati samostalno kao izlagač u sklopu svog virtualnog štanda na kojem će biti predstavljena inicijativa Study in Croatia, a gdje će inozemni studenti dobiti informacije o studiranju u Hrvatskoj. Dodatno, jedna od govornica na konferenciji bit će i kolegica Katarina Bilonić koja će u četvrtak, 3. ožujka 2022. izlagati o novim trendovima u internacionalizaciji u sklopu međunarodnog panela koji se bavi strategijama internacionalizacije visokog obrazovanja.

Više informacija o virtualnom događaju pronađite na službenim stranicama Study in Croatia i EURIE konferencije.