Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

CEEPUS kratka grupna mobilnost na Grafičkome fakultetu: Škola izrade grafičkih medija

Zahvaljujući dobroj suradnji u CEEPUS mreži Istraživanje i obrazovanje u području grafičkog inženjerstva i dizajna na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održana je Škola izrade grafičkih medija od 12. do 16. veljače 2024.

Škola je trajala pet dana, a predstavljene su sljedeće teme: Tijek procesa izrade grafičkih medija, Procjena troškova rada, Kako plasirati tiskani medijski proizvod, Dizajn tiskanih i digitalnih medija, Digitalna grafika, Uloga pripreme u grafici – širi pristup, Boja i njezina funkcionalna uloga - učinci specijalnih boja te Osnove dizajna igrica. Posljednjeg dana škole profesori i studenti posjetili su vrlo modernu tiskaru u blizini fakulteta, Denona d.o.o.

Tijekom programa studenti su u mješovitim međunarodnim grupama radili na projektu razrade dizajna ambalaže za prehrambeni proizvod – čokoladu, a rezultati koje su postigli daleko su nadmašili očekivanja svih profesora sudionika u smislu cjelovitosti i složenosti završnih rješenja (dizajna, marketinškog plana itd.).

Nakon uspješno provedenog programa, o zadovoljstvu sudionika najbolje govore komentari:

Bilo mi je super na 1. ljetnoj školi izrade grafičkih medija u Zagrebu! Dobila sam priliku učiti, povezivati se i dijeliti svoje znanje i iskustvo sa stranim studentima i stručnjacima, dok su me kroz cijeli proces podržavali naši domaćini (zbog toga je bilo tako zabavno)! Stekla sam uspomene, upoznala strane obrazovne sustave, kulture i grad Zagreb u tako dinamičnom okruženju.

Lucija Studentica iz Slovenije

Najveća stvar koja mi se nije svidjela što je ova Ljetna škola trajala samo 5 dana, volio bih da je bilo duže. :)

Anonimno

Zadatak je bio vrlo zahtjevan (pogotovo za tako kratko vrijeme), ali upravo nas je to povezalo i natjeralo da damo 110% i na kraju smo uspjeli.

Anonimno

Školu su pokrenuli i organizirali domaćini (izv. prof. dr. sc. Tomislav Cigula, izv. prof. dr. sc. Rahela Kulčar i prof. dr. sc. Igor Majnarić) uz financijsku potporu ustanove domaćina, a polaznici iz inozemstva došli su na kratkotrajnu mobilnost putem CEEPUS-a čime su im osigurani smještaj i dnevnice.

Program je održan zajedničkom suradnjom nastavnika s četiriju ustanova: Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta tehničkih znanosti (Odjel za grafičko inženjerstvo i dizajn) Sveučilišta u Novom Sadu, Tehnološkog fakulteta (grafičko inženjerstvo) Sveučilišta u Banja Luci i Prirodoslovno-tehničkog fakulteta (Odjela za tekstil, grafiku i dizajn, Katedre za informacijske i grafičke tehnologije) Sveučilišta u Ljubljani.

Galerija