Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

“Do IT in Youth Work": za rad s mladima neophodne su digitalne kompetencije

Od 19. do 22. ožujka 2024. godine, Zagreb je bio domaćin međunarodnog TCA treninga pod nazivom "Do IT in Youth Work" koji je u okviru Erasmus+ programa u području mladih organizirala Agencija za mobilnost i programe Europske unije. Ovaj intenzivni trening okupio je stručnjake za rad s mladima iz cijele Europe s jednim glavnim ciljem: osnažiti ih znanjem i alatima potrebnim za razvoj digitalnih kompetencija.

Višednevno događanje "Do IT in Youth Work" usmjereno je na obrazovanje o digitalnom radu s mladima, kombinirajući online i offline elemente kako bi sudionici stekli potrebne vještine za podršku mladima u razvoju digitalnih kompetencija. Od digitalne sigurnosti do STEM edukacije i korištenja inovativnih tehnoloških alata, programom događanja pokriven je širok spektar tema relevantnih za današnjicu.

„Svjesni smo da je nova generacija mladih odrasla okružena tehnologijom, što digitalni rad s mladima čini važnijim nego ikad.“

Domagoj Morić trener u području Mladih

Kroz ovaj trening, sudionici su imali priliku upoznati se s metodama, alatima i aktivnostima koje se mogu primijeniti u digitalnom radu s mladima. Koristili su popularne platforme kao što su Snapchat, TikTok i Miro, ali imali i priliku susresti se s onima manje poznatima poput aplikacija Brickpod, Nearpod, Gather.town, Gamma app, When2meet i Printables.

Program tečaja bio je podijeljen na četiri dana, svaki s fokusom na različite aspekte digitalnog rada s mladima, od strateškog pristupa razvoju digitalnih i ostalih kompetencija do praktične primjene 3D printanja i rada s LEGO kockama. Sudionici su također imali priliku razmijeniti iskustva i ideje te stvoriti temelje za buduću suradnju u području digitalnog rada s mladima.

Ovaj trening ne samo da je osnažio sudionike s potrebnim znanjem i alatima za rad s mladima u digitalnom dobu, već je i potaknuo razvoj mreže profesionalaca koji dijele istu viziju - iskoristiti moć tehnologije za unaprjeđenje rada s mladima. Sudionicima su dodijeljeni certifikati Youthpassa, koji priznaje ključne kompetencije stečene tijekom treninga.

Više o Erasmus + programu u području mladih saznajte na poveznici.