Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Dodijeljene nagrade foto/video natječaja #GreenErasmusMoments

Podjelom nagrada za najbolje fotografije i video sa studentske Erasmus+ razmjene, završen je foto/video natječaj “Green Erasmus Moments“ 2022. godine na temu zelenog Erasmusa u organizaciji studentske udruge ESN Hrvatska u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe EU (AMPEU).

Pobjednica foto/video natječaja Marina Pavlić u svom dvorištu na električnom romobilu
Marina Pavlić, pobjednica ovogodišnjeg foto/video natječaja i dobitnica električnog romobila

Pobjednica natječaja, studentica arhitekture Marina Pavlić svojom fotografijom s Erasmus prakse u Nizozemskoj osvojila je električni romobil. Na posljednjoj, 5. godini studija, Marina je odlučila otići na Erasmus+ studentsku praksu u Nizozemsku.

„Godinama sam od prijatelja i poznanika slušala o raznim oblicima Erasmus+ mobilnosti pa sam tako i ja jedva dočekala svoju priliku. Cijelu 5. godinu studija provela sam u inozemstvu, točnije zimski semestar na Erasmus razmjeni u Portugalu, a ljetni na Erasmus praksi u Nizozemskoj. Pandemija je potpuno promijenila moje planove, tako da je cijelo iskustvo Erasmus prakse bilo drugačije, ali definitivno nezaboravno. Slobodno vrijeme uglavnom sam provodila vozeći bicikl u prirodi, uz plaže ili ulicama Delfta i obližnjih gradova. Zahvaljujući osvojenoj nagradi, sada ću se i po Rijeci moći kretati brže, jednostavnije i neovisno o automobilu“, prepričala nam je svoje iskustvo Marina, koja Erasmus razmjenu preporučuje svim studentima.

Mia Lovreković na Erasmus+ razmjeni
Mia Lovreković

Drugonagrađena Mia Lovreković, studentica Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, osvojila je poklon bon iskoristiv u prodajnim mjestima trgovine Iglu Šport koji je preuzela njezina sestra Lana Lovreković. Mia je nakon diplomiranja odlučila iskoristiti mogućnost odlaska na Erasmus stručnu praksu u Skopje, a rekla nam je i koliko je zahvalna na osvojenoj nagradi, budući da pravoj šumarici opreme za teren nikada dosta.

Treće mjesto za najbolji zeleni trenutak osvojila je Ivona Kovačić koja je objavila svoju fotografiju planinarenja na mobilnosti u okviru programa Erasmus+, a za koju je poklon-paket promotivnih materijala AMPEU preuzela sestra Nikolina Kovačić.

Studentica Ivona Kovačić na zelenom brdu
Poklon-paket promotivnih materijala AMPEU pripao je Ivoni Kovačić koja je osvojila treće mjesto

Čestitamo još jednom autoricama nagrađenih fotografija i videa!