Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

AMPEU na EduFestu koji informira mlade o studiranju i stipendijama i vještinama za tržište rada

Agencija za mobilnost i programe EU sudjeluje na Festivalu studiranja i studentskog života - EduFestu, najvećem obrazovnom događanju u Hrvatskoj i regiji, koje će se održati 20. listopada 2023. godine u prostorijama Studentskog centra u Zagrebu u organizaciji Instituta za razvoj obrazovanja (IRO). Riječ je o nekadašnjem Sajmu stipendija, manifestaciji koja od 2005. godine mladima nudi važne informacije o izboru fakulteta, karijernom razvoju, vještinama za buduće tržište rada, stipendijama i studentskom životu.

Štand Agencije za mobilnost i programe EU na Sajmu stipendija u Zagrebu 2019. godine u prostorijama NSK-a. Djelatnici Agencije informiraju mlade o europskim programima za obrazovanje, mlade i znanost
Štand Agencije za mobilnost i programe EU na Sajmu stipendija 2019. godine u Zagrebu arhivski foto

Ovogodišnje izdanje bit će u znaku Europske godine vještina koja promovira cjeloživotno učenje i stjecanje vještina.

Teme o mogućnostima nastavka obrazovanja u inozemstvu i Hrvatskoj, stručnih praksi, studentske mobilnosti te financijske podrške bit će pokrivene na brojnim štandovima i radionicama gdje će se predstaviti visoka učilišta iz zemlje i inozemstva, gradovi, veleposlanstva i kulturni centri koji svojim programima podržavaju studente i visoko obrazovanje.

Posjetitelji će tako moći pomnije upoznati mogućnosti za nastavak obrazovanja koje im nude različite obrazovne destinacije, kao što su Australija, SAD, Velika Britanija, Francuska, Njemačka, Italija ili Slovačka, ali i što se nudi na visokim učilištima u Hrvatskoj – od Rijeke i Zadra, do Varaždina i Zagreba. Mogućnosti stručnih praksi u inozemstvu, kao i studentske mobilnosti te opcije za financijsku podršku izlagači će predstaviti na svojim štandovima, dok će se na radionicama posjetitelji moći detaljnije upoznati s odabranim temama, među kojima su studentske vize za SAD, studiranje u Francuskoj i mnoge druge.

Na štandu Agencije za mobilnost i programe EU (AMPEU) mladi će dobiti korisne informacije o mogućnostima koje im besplatno donose programi, mreže i inicijative u nadležnosti Agencije, kao što su Erasmus+, Europske snage solidarnosti, Obzor Europa te Eurodesk, Europass, Youthpass i EURAXESS. Na panelu pod nazivom „Kako iskoristiti mobilnost za ostvarivanje obrazovnog potencijala i razvoj vještina budućnosti?“ u 12:35 sati učenici i studenti iznijeti će svoja iskustva i gledišta o tome kako boravak u inozemstvu u svrhu stručne prakse i učenja u okviru Erasmusa+ može mladima obogatiti živote i proširiti vidike te olakšati pristup tržištu rada.

Uz predstavnike Agencije za mobilnost i programe EU, na EduFestu će i drugi govornici dijeliti svoja iskustva, uključujući trap glazbenika Hiljsona Mandelu, NBA košarkaša Damjana Rudeža te predstavnike Europske komisije i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Na zelenoj pozadini je sa lijeve strane logotip EduFesta ispod kojeg piše "Festival studiranja i studentskog života". Sa desne strane masnim crnim slovima piše "Saznaj što studirati i kako do vještina za tržište rada budućnosti!", a ispod su informacije o mjestu i vremenu održavanja festivala.

Mladim posjetiteljima bit će zanimljivo dobiti odgovore na pitanja poput: Kako trap glazba, NBA košarka i visoko obrazovanje idu zajedno? Koje vještine su ključne za početak karijere? Zašto je bitno razgovarati o mentalnom zdravlju, i je li umjetna inteligencija prijetnja ili saveznik u visokom obrazovanju?

Kako sudjelovati na EduFestu?

EduFesta Posjetitelje očekuje od 11 do 18 sati očekuje dinamičan i aktivan dan, pregršt informacija i dobre zabave. Sudjelovanje je besplatno, a za sudjelovanje je potrebna registracija preko online registracijskog obrasca. Istražite bogat program Festivala!

Više informacija dostupno je i na Facebook i Instagram profilu Instituta za razvoj obrazovanja te na TikTok profilu EduFesta.
Ostale detalje potražite na internetskoj stranici EduFesta.

Bijela pozadina sa logotipom EduFesta i crnim natpisom "Festival studiranja i studentskog života"