Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Fotografija Valenta Hrvatina, ambasadora uključivanja i raznolikosti, osvojila nagradu Youth4Regions Photo Competition

Novinarka pulskog HRT-ovog centra Mateja Klemenić nagrađena je europskom nagradom „Youth4Regions Photo Competition“ za fotografiju Valenta Hrvatina, našeg ambasadora uključivanja i raznolikosti iz Saveza udruga Rojca.

Valent Hrvatin, ESS volonter, sjedi u fotelji u knjižnici
Nagrađena fotografija Valenta Hrvatina, izvor: Mateja Klemenić

Europska nagrada Youth4Regions Photo Competition je priznanje koje Europska komisija dodjeljuje za fotografiju koja prikazuje jedan od projekata sufinanciranih iz EU fondova, a koji za temu imaju ohrabrivanje mladih. Prva pobjednička ohrabrujuća priča je priča o Valentu Hrvatinu, mladiću s cerebralnom paralizom koji svakodnevno pokazuje da prepreke zapravo ne postoje već su samo rezultat predrasuda.

Valent Hrvatin svoj je put u Savezu udruga Rojca započeo kao volonter Europskih snaga solidarnosti, gdje se vrlo brzo pokazao kao kreativac koji želi sudjelovati u izgradnji inkluzivnijeg društva. Marljiv s izraženom željom za osobnim razvojem, zabavan i duhovit, odgovarajući na društvene izazove, Valent je vješto navigirao kroz užurban volonterski život – a pritom se nije stao smijati. Četiri je mjeseca volontirao u projektu „Solidarity Movers Of Rojc“ Saveza udruga Rojca u Društvenom centru Rojc i osim što je stekao određeno radno iskustvo, pomogao je Rojčanima i zajednici u boljem razumijevanju raznolikosti i solidarnosti.

Uživajući u baš svakom trenutku rada, od stvaranja logotipa za community knjižnicu, brige o vrtu, slikanja murala, vođenja radionica do informiranja građana na infopunktu o aktivnostima udruga iz Rojca, Valent se nametnuo organizaciji kao logičan izbor čim se ukazalo slobodno mjesto za zapošljavanje. Danas Valent uspješno vodi brigu o knjižnici Dnevnog boravka društvenog centra Rojc, radi na info pultu te pomaže drugim volonterima u prilagodbi i obavljanju dužnosti.

Pogledajte što Valent kaže o svom ESS volonterskom iskustvu.