Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

IAEVG konferencija u Den Haagu okupila stručnjake u profesionalnom usmjeravanju iz cijelog svijeta

IAEVG međunarodna znanstvena konferencija okupila je u Den Haagu u Nizozemskoj od 28. do 30. lipnja preko 750 sudionika iz cijelog svijeta na temu cjeloživotnog razvoja.

Sudionici IAEVG konferencije

IAEVG konferencija međunarodna je znanstvena konferencija namijenjena karijernim savjetnicima praktičarima, znanstvenicima, stručnjacima za ljudske resurse, kreatorima politika i ostalim stručnjacima koji se bave temama zapošljivosti, tržišta rada i karijernog savjetovanja. Uz IAEVG (International Association for Educational and Vocational Guidance), međunarodnu organizaciju za obrazovno i profesionalnu usmjeravanje, ovogodišnji su suorganizatori konferencije bili Noloc, nizozemsko strukovno udruženje za karijerne savjetnike, kao i nizozemski Euroguidance centar.

U okviru teme konferencije „Cjeloživotni razvoj kao standard, sudionici su raspravljali o brzim promjenama na tržištu rada, brojnim zanimanjima koja nestaju i na čija mjesta dolaze nova, često potpomognuta tehnologijom i umjetnom inteligencijom. Uz to, svijet rada suočava se s izazovima poput klimatskih promjena i potrebe za održivošću, što u konačnici nameće potrebu za cjeloživotnim razvojem i stjecanjem novih vještina.

U okviru atraktivnog programa i bogatih popratnih aktivnosti, europskim sudionicima ovo je bila izvrsna prilika da se upoznaju sa svjetskim tredovima u karijernom savjetovanju, otkriju kako ovoj temi pristupaju kolege izvan europskih granica te da upoznaju kolege i umrežavaju se za buduće suradnje.

Hrvatski je Euroguidance centar također pridonio programu konferencije. Na drugom je danu konferencije Mia Trcol, predstavnica hrvatskog Euroguidance i Europass centra, održala je jednosatnu radionicu za tridesetak zainteresiranih sudionika u okviru koje je predstavljen novi online tečaj „Europass za karijerno savjetovanje“. Ovaj je besplatni online alat razvijen u zajedničkoj suradnji nacionalnih Euroguidance centara iz Hrvatske, Slovenije, Francuske, Njemačke i Latvije, a namijenjen je karijernim savjetnicima koji žele koristiti Europass za potrebe karijernog savjetovanja svojih učenika, studenata ili drugih klijenata. Online tečaj trenutno je dostupan isključivo na engleskom jeziku na poveznici.

Više informacija dostupno je na mrežnim stranicama konferencije, gdje će uskoro biti dostupne i prezentacije s plenarnih predavanja i radionica.