Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Informirajte se o Centrima strukovne izvrsnosti kao kotaču razvoja

Europska komisija uz potporu Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA) i ove godine organizira informativni webinar na kojem će se predstaviti ciljevi inicijative CoVE (Centri strukovne izvrsnosti), kao i mogućnosti programa Erasmus+.

S lijeve strane nalaze se zupčanici, a s desne poziv na informativni webinar na engleskom jeziku
Foto: Europska komisija

Informativni webinar o pozivu Erasmus+ i centrima strukovne izvrsnosti (CoVE) održat će se u ponedjeljak 7. ožujka od 13:45 do 17:00 sati.

Tijekom ovog online događanja organizatori će sudionicima pružiti informacije o tome kako pripremiti i predati projektne prijedloge i o postupku ocjenjivanja projekata. Sudionici događaja će imati priliku upoznati se s prioritetima poziva na podnošenje prijedloga o centrima strukovne izvrsnosti.

O centrima za strukovnu izvrsnost

Inicijativu centara za strukovnu izvrsnost podržava program Erasmus+ kroz ključnu aktivnost 2, Suradnja među organizacijama i institucijama, Partnerstva za izvrsnost, a prijave se podnose Europskoj izvršnoj agenciji za obrazovanje i kulturu (EACEA). Centri za strukovnu izvrsnost (CoVE) promiču pristup izvrsnosti odozdo prema gore, koji podrazumijeva da su ustanove strukovnog obrazovanja i osposobljavanja sposobne fleksibilno nuditi vještine u skladu s promjenjivim gospodarskim i socijalnim potrebama, uključujući digitalnu i zelenu tranziciju. Centri za strukovnu izvrsnost okupljaju širok spektar lokalnih partnera, poput pružatelja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (između ostalih), kako bi zajedno stvorili "ekosustave vještina" koji doprinose regionalnom, gospodarskom i socijalnom razvoju, inovacijama i pametnim strategijama specijalizacije.

Za događanje nije potrebna registracija, a više informacija o ovoj inicijativi dostupno je na mrežnim stranicama Europske komisije i u Vodiču kroz program Erasmus+.