Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Jubilarno 10. izdanje Eurodeskove kampanje Time to move

Time to Move je godišnja kampanja koja se provodi diljem Europe u organizaciji Eurodeska održat će se tijekom listopada. Cilj je mladima pružiti informacije o prilikama za studiranje, volontiranje, rad u inozemstvu i druge vrste mobilnosti, a kampanja uključuje brojna događanja koja organiziraju Eurodeskovi multiplikatori i druge organizacije civilnog društva.

Time to move
Europska komisija

Ovogodišnja kampanja Time to move bit će u znaku 10. obljetnice, pa će tom prilikom biti postavljena virtualna izložba s fotografijama i uspomenama prikupljenima tijekom proteklih godina. Također će uspomene i poruke za budućnost biti pohranjene u tzv. „vremenskoj kapsuli“ koja će biti otvorena nakon sljedećih 10 godina.

Raznolika događanja za mlade

Među aktivnostima, zainteresirani mladi moći će sudjelovati na predavanjima, kulturnim događanjima ili potražiti informacije na informativnim štandovima. Također, očekuju se i ležernija događanja kao što su koncerti, planinarenje, bicikliranje, večeri društvenih igara...

Sva događanja bit će upisana na pretraživu međunarodnu kartu događanja!

Kampanja je posebno usmjerena na mlade iz manjih sredina koji obično nemaju pristup informacijama za mlade, kao i na mlade koji nisu zaposleni, ne školuju se niti se osposobljavaju kojima bi koristilo iskustvo mobilnosti. Time to Move također nastoji ove skupine mladih upoznati s lokalnim Eurodesk informacijskim točkama koje im mogu pružiti smjernice i pomoć u planiranju međunarodnih projekata koji mogu doprinijeti njihovoj budućnosti.

Pozivamo Eurodeskove multiplikatore i druge organizacije civilnog društva koje provode programe za mlade da se uključe i ove godine i da organizacijom aktivnosti pozovu što veći broj mladih da iskoriste prilike koje im nude programi Erasmus+ i Europske snage solidarnosti. Mlade pozivamo da iskoristite priliku informirati se o mogućnostima za mobilnost, stjecanje novih iskustava i upoznavanje vršnjaka iz cijele Europe.