Prilagodba stranice
  • Crna slova
  • Bijela slova
  • Zadane boje
  • Manja slova
  • Veća slova
  • Zadana slova
  • Font za disleksiju
  • Zadani Font
en

Ljeto 2024. znači nova poznanstva, putovanje i otkrivanje Europe kroz inicijativu DiscoverEU

Inicijativa DiscoverEU, dio je Erasmus+ programa i omogućuje 18-godišnjacima besplatno putovanje vlakom kroz Europu, pružajući im priliku da istraže bogatu kulturnu raznolikost kontinenta. Ovog ljeta, kroz seriju događanja organiziranih širom Hrvatske, sudionici će se pripremiti za svoje avanture, ali i podijeliti iskustva nakon povratka.

DiscoverEU pre-departure sastanak u Osijeku

U okviru DiscoverEU ciklusa učenja održat će dva događanja ovoga ljeta za hrvatske sudionike koji su na prethodnim rokovima osvojili propusnicu za putovanje vlakom te dva meet-up sastanka za sudionike koji upravo u trenutku održavanja sastanka putuju i na proputovanju su kroz Hrvatsku. Također, u listopadu hrvatske putnike očekuje i jedan post-travel sastanak u Zagrebu.

Prvi pre-departure sastanak održan je u Osijeku od 10. do 12. svibnja 2024. Ovo druženje omogućilo je sudionicima koji su osvojili svoje propusnice za putovanje vlakom da se upoznaju, razmijene savjete i dobiju korisne informacije za sigurno i ugodno putovanje. Organizatori su prenijeli budućim putnicima detalje o planiranju rute, sigurnosne smjernice te tehničke upute vezane za putovanje. Drugi takav sastanak zakazan je u Šibeniku od 28. do 30. lipnja 2024.

Tijekom ljeta, organizirat će se i dva meet-up sastanka u Splitu i Rijeci, namijenjena sudionicima koji će tijekom održavanja sastanaka putovati kroz Hrvatsku. Ovi sastanci pružit će izvrsnu priliku za međusobno umrežavanje sudionika te razmjenu iskustava i savjeta uživo.

Zaokružujući ciklus, u listopadu će se u Zagrebu održati post-travel sastanak, na kojem će sudionici koji su već iskoristili svoje propusnice podijeliti svoja iskustva. Ovaj sastanak omogućit će sudionicima da detaljno prenesu što su naučili, na koje su izazove naišli, te kako su ova iskustva utjecala na njihov osobni i profesionalni razvoj. Također, dobit će informacije o daljnjim mogućnostima u okviru programa Erasmus+.

Inicijativa DiscoverEU

Inicijativa DiscoverEU dio je programa Erasmus+ koja omogućuje brojnim mladim ljudima upoznavanje raznolike europske kulturne baštine. Namijenjena je osamnaestogodišnjacima koji vole putovanja, pustolovine, nova poznanstva i žele otkriti Europu. Iskustvo putovanja mladim osobama omogućuje da iskoriste prednosti slobode kretanja u Europskoj uniji, putujući otkriju raznolikost Europe, povežu se s ljudima s cijelog kontinenta i u konačnici bolje upoznaju sebe.

Za više informacija posjetite DiscoverEU mrežnu stranicu i Europski portal za mlade.