Prilagodba stranice
 • Crna slova
 • Bijela slova
 • Zadane boje
 • Manja slova
 • Veća slova
 • Zadana slova
 • Font za disleksiju
 • Zadani Font
en

Osnovne informacije o mobilnosti unutar CEEPUS mreže

Doznajte važne informacije o mobilnosti unutar CEEPUS partnerske mreže

Mrežna mobilnost

Mrežna mobilnost naziv je za mobilnost između ustanova koje sudjeluju u istoj CEEPUS mreži (partnerstvu). Za mrežnu se mobilnost mogu prijaviti svi čija visoka učilišta sudjeluju u nekoj od CEEPUS mreža, a unutar jedne mreže moguće su prijave samo na ustanove u toj mreži.

Provjerite sudjeluje li Vaše visoko učilište u ak. god. 2023./2024. u nekoj od odabranih CEEPUS mreža te kontaktirajte svog CEEPUS koordinatora za sve daljnje informacije.

Ako Vaše visoko učilište ne sudjeluje niti u jednoj od odabranih CEEPUS mreža, pozivamo Vas da podnesete prijavu za mobilnost u sklopu natječaja za freemover mobilnosti, koji će biti otvoren tijekom studenog 2023.

CEEPUS podržava mobilnost studenata dodiplomskog, diplomskog, poslijediplomskog i doktorskog studija te mobilnost nastavnog osoblja.

Uvjeti koje mora ispunjavati student

 • završena najmanje dva semestra u području u kojem se želi prijaviti za mobilnost
 • državljanstvo jedne od zemalja članica CEEPUS-a ili status studenta u jednoj od zemalja članica CEEPUS-a. U slučaju da osoba nije državljanin jedne od zemalja članica CEEPUS-a, a redovni je student u zemlji članici CEEPUS-a, potrebno je priložiti potvrdu o akademskom statusu (Equal Status Document).

Uvjeti za nastavno osoblje

 • obveza nastavničkog ili mentorskog rada u zemlji-domaćinu od najmanje 6 nastavnih sati u pet radnih dana

Kako prijaviti mobilnost

Prijave se vrše isključivo putem CEEPUS online sustava gdje se potrebno registrirati s ulogom Mobility.

Ako vaš fakultet odnosno odjel/odsjek sudjeluje u jednoj od CEEPUS mreža, tada je mobilnost potrebno dogovoriti s lokalnim CEEPUS koordinatorom, koji obično raspisuje natječaj za odabir kandidata za odlaznu mobilnost.

Ako je odlazna mobilnost odobrena, prijavitelj ispunjava online prijavu do 15. lipnja za zimski semestar odnosno 31. listopada za ljetni semestar. Prijava se ispunjava prijavom u CEEPUS sustav i praćenjem poveznice Manage your mobility applications. Postupak podnošenja prijave pokreće se pritiskom na ikonu "Action", nakon čega je potrebno slijediti upute na ekranu.

Nakon što ispunite i podnesete prijavu, vašu prijavu treba odobriti matična ustanova, Nacionalni ured za CEEPUS u Hrvatskoj, ustanova domaćin te Nacionalni ured za CEEPUS u zemlji domaćinu, koji vam dodjeljuje stipendiju. Elektroničkom poštom primit ćete automatsku obavijest o tome je li vaša stipendija odobrena ili odbijena. Sve ostale podatke i dokumente vezane uz stipendiju primit ćete od Nacionalnog ureda za CEEPUS u zemlji domaćinu.

Detaljni koraci za prijavu mobilnosti dostupni su na poveznici.

Kontakti nacionalnih CEEPUS ureda

Popis svih ureda za CEEPUS s kontakt podacima možete pronaći na web stranici. Na istoj su poveznici dostupni podaci o iznosima stipendija i drugim pravima CEEPUS stipendista u pojedinim zemljama.